San José: de poort naar het paradijs

Menig reiziger begint hun waanzinnige reis naar het groene paradijs van Costa Rica in San José. De hoofdstad van Costa Rica is rijk aan geschiedenis en cultuur. Ook vind je hier een hippe stedelijke sfeer en een scala aan restaurants en bars die je nergens anders in het land zult vinden. Ondanks alles dat de stad te bieden heeft, wordt het vaak over het hoofd gezien door reizigers omdat het heel hectisch kan lijken.

Een derde van de totale bevolking in Costa Rica woont in het grotere stedelijke gebied van San José. Hierdoor zijn er verschillende activiteiten, uitgaansgelegenheden en festiviteiten georganiseerd door de lokale bevolking die een goed beeld schetsen van het Costa Ricaanse Pura Vida. Voor reizigers waarvan de hoofdstad het startpunt is van een reis naar de prachtige stranden en tropische regenwouden van het land, zijn hier vier tips om het meeste uit een kort verblijf in San José te halen.

1. Het vloeibare goud van Costa Rica

In het westelijke gedeelte van San José vind je Costa Rica’s Craft Brewing Company. Dit is de perfecte plek om onder het genot van een glas bier, lekkere hapjes en live muziek uit te rusten van een lange vlucht. Met meer dan 250 verschillende bieren is er voor ieder wat wils. Libertas Tropical Golden Ale en Red Ale Segua zijn twee vaste bieren uit het assortiment, daarnaast worden ook seizoensgebonden bieren geproduceerd. Doe mee aan een proeverij in de bar terwijl je uitzicht hebt op het bierbrouwproces en sluit daarna aan bij een gratis tour door de bierbrouwerij om te leren hoe de Costa Ricaanse bieren gemaakt worden.

 

 

2. Eten als een local

Als het op eten aankomt, heeft San José van alles te bieden. Gezellige cafés waar je kunt genieten van de rijke koffiecultuur tot luxe restaurants voor een chique diner. Door de vele verschillende culturen in de hoofdstad vind je een breed scala aan eetgelegenheden en geniet je van internationale keukens.

Tegelijk wat van de stad zien én heerlijk eten zoals de Costa Ricanen dat zelf ook doen? Probeer dan een food tour en leer al wandelend door de straten van San José over de cultuur en cuisine van de metropool. Probeer bijvoorbeeld de typische gerechten en drankjes uit heel Latijns-Amerika in deze Latin-American flavours tour. Hier worden je smaakpapillen op reis meegenomen van Mexico naar Peru zonder de historische wijk Amon in San José te verlaten.

 

 

3. Bailando, bailando!

Na het eten lekker uitbuiken met live muziek? In San Pedro, een buurt in San José, bevindt zich één van de meest populaire uitgaansgelegenheden met live muziek; het Jazz Café. Hier treden vele lokale artiesten op die verschillende stijlen muziek spelen waaronder jazz, rock en reggae. Liever zelf de dansschoenen aantrekken? Neem dan een bezoek aan Castro’s. De Costa Ricanen komen hier voor salsa, merengue en cumbia, de ideale plek om je eigen vaardigheden te testen. Of bezoek Salon de Patines en krijg het gevoel alsof je weer terug in de jaren 70 bent. De indoor rolschaatsbaan is voorzien van discoverlichting en bijpassende muziek, ideaal voor een uitje met het hele gezin.

4. Cultuur snuiven in Costa Rica

San José biedt ook genoeg mogelijkheden om fantastische musea te bezoeken. Bij Galaria Namu kun je prachtige inheemse kunst bewonderen en tegelijkertijd is het de perfecte plek om unieke souvenirs te kopen. Ook een bezoek aan het Nationale Theater van Costa Rica is niet te missen. De prachtig gedecoreerde kamers en het podium worden nog steeds gebruikt voor tentoonstellingen. Het theater is overdag te bezoeken om de marmeren sculpturen en muur- en plafondschilderingen te bewonderen, maar voor de volledige ervaring boek je hier een voorstelling voor een romantische avond in de hoofdstad. Meer leren over de Costa Ricaanse cultuur en geschiedenis? Bezoek dan het Nationale Museum in het historische Bellavista Fort waar je meer leert over de algemene geschiedenis van Costa Rica, de biodiversiteit en de afschaffing van het leger.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.