Dit zijn de meest instagrammable plekken van Curacao

Tropische stranden, een knalblauwe zee, kleurrijke huizen en pittoreske straatjes: Curaçao barst van de instagrammable plekjes. Dus wil jij adembenemende foto’s op je instafeed? Dan moet Curaçao bovenaan je travel bucketlist komen te staan! Laat je inspireren en pak jouw instamomentje op deze 5 hotspots.

1. Geef jezelf vleugels: Punda Wings

Alsof Willemstad nog niet fleurig genoeg is met al die vrolijk gekleurde gebouwen, hebben lokale straatkunstenaars toch nog lege plekken weten te vinden die als canvas dienen voor hun prachtige muurschilderingen. Soms indrukwekkend groot, dan weer innemend klein. Dit kunstwerk, met de naam Punda Wings (ook wel bekend als Angel Wings), behoort tot één van de meest gefotografeerde murals – en het is wel duidelijk waarom. Dit prachtige kunstwerk is gemaakt door Avantia Damberg.

2. Selfies met schildpadden bij Playa Piskado

Ben je van plan te gaan snorkelen in het heldere, azuurblauwe water van Curaçao? Vergeet dan niet je onderwatercamera mee te nemen. Eén van de mooiste ervaringen die je hier kan opdoen is het zwemmen met zeeschildpadden. Dat kan bijvoorbeeld bij Playa Piskado, waar lokale vissers hun vers gevangen vis schoonmaken bij de pier. Het visafval gooien ze terug in zee: het favoriete maaltje van de altijd relaxed ogende schildpadden. Zo snorkel je net zo relaxed tussen deze wonderlijke zeedieren. Jaloersmakend instamomentje gegarandeerd!

3. De gekleurde huizen in Willemstad

Zeg je Curaçao, dan denk je gelijk aan de regenboog aan kleuren waarin veel van de gebouwen zijn geschilderd. Van felgeel- en groen tot pastelblauw en zachtroze, bijna alle panden hebben een vrolijke lik verf gekregen. De gekleurde gebouwen aan de Handelskade in Willemstad zijn misschien wel de bekendste van allemaal, maar ook in de hippe wijk Pietermaai kom je ogen tekort door de explosie aan kleuren. In de smalle straatjes stuit je om de haverklap op zuurstokkleurige panden die je dwingen om even casual tegen de historische gevel aan te leunen voor een fijn Instagram-plaatje.

4. Indrukwekkend natuurgeweld bij Shete Boka

Veel spectaculairder wordt het niet: in natuurpark Shete Boka (de zeven ‘monden’, oftewel inhammen) aan de noordkant van Curaçao is de kust ruw en de zee wild. De metershoge golven die met veel geweld onafgebroken tegen de rotsen slaan, zorgen voor een prachtig plaatje. De verschillende uitzichtpunten die je kunt bezoeken zijn o.a.: Boka Tabla, Boka Pistol en de Natural Bridge.

Je voelt de kracht van de natuur bij het prachtige Boka Tabla, met een indrukwekkende grot waar het zeewater met veel lawaai naar binnen klapt. Iets verder vind je Boka Pistol. Hier worden de golven als een soort geiser omhoog gespoten tussen de rotsen. Dit zorgt voor sensationele fotomomenten! Dit natuurpark is zeer de moeite waard om een dagje heen te gaan.

 

Lees ook dit artikel: Leer het échte Curaçao kennen!

 

5. Schommelen bij Kokomo beach

Instagram en schommels zijn natuurlijk een gouden combinatie. Helemaal op zo’n tropische locatie als Curaçao. Ga daarom tijdens zonsondergang naar beach club Kokomo Beach bij Westpunt, bestel een cocktail en klauter op één van de schommels die er, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, heel pittoresk in de helderblauwe zee staan. Dat levert zoals je ziet prachtige plaatjes op. Kom maar door met die likes en hartjes!

 

 

Leer de meest fotogenieke plekken van Curaçao kennen en boek bijvoorbeeld een straatkunsttour of instagramtour bij een lokale touroperator. Zij kennen het eiland op hun duimpje en nemen je mee naar de mooiste, soms onontdekte pareltjes.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.