Leer het échte Curaçao kennen!

Iedereen kent Curaçao natuurlijk als vakantie-paradijs met de meer dan 35 strandjes en 365 dagen zon per jaar. Maar deze ‘parel van ons Koninkrijk’ biedt zoveel meer dan waar de gemiddelde toerist aan toe komt tijdens een vakantie. Met deze vijf tips ontdek je Curaçao culinair, cultureel én historisch!

BBQ Curacao op Caracasbaai

Een BBQ op het strand moet je zeker doen op Curaçao!

Grot van Opa

Als je Curaçao al een beetje kent, zul je waarschijnlijk al eens gehoord hebben van de Grotten van Hato. Die moet je zeker ook gaan bekijken, maar als je er gewoon zelf even op uit wilt zonder de toeristische guided tour, ga dan naar Kueba di Pachi, de Grot van Opa.

Het is even een stevige klim om bij de grot te komen, maar het is echt de moeite waard. Eerst door de indrukwekkende grot, waarbij je er aan moet blijven denken dat die vleermuizen banger voor jou zijn dan jij voor hen. Loop gewoon op het licht naar het einde van de grot, en je komt vanzelf weer buiten. Loop nog even het pad af naar het einde van de rotswand, en je krijgt de beloning voor je inspanning: een schitterend uitzicht over de Hatovlakte. Kueba di Pachi ligt ongeveer naast de Grotten van Hato: het vliegveld voorbij rijden en dan herken je de parkeerplaats aan de geel geverfde stenen, vlak voor de eerste windmolen.

Dushi Walks

De Handelskade met de gekleurde pandjes is wereldberoemd, maar het centrum van Willemstad (de wijken Punda, Otrabanda en Scharloo) hebben zoveel meer ‘verborgen’ straatkunst. Met een stadswandeling van Dushi Walks loop je in ongeveer anderhalf uur een mooie wandeling met volop foto-momenten. Tijdens de wandeling zal gids Robert je van alles vertellen over de straten van Willemstad, de historie en de kunstwerken en street-art die je tegenkomt. Er is een stadswandeling door Otrabanda en eentje door Scharloo, maar elke stadswandeling is weer anders doordat er altijd wel iets leuks of unieks gebeurt. Tegelijk steun je nog een lokaal goed doel ook: een groot deel van de opbrengst wordt door Robert gebruikt om drinken en kleding te kopen voor de cholers, de daklozen op Curaçao.
Er wordt wekelijks een Dushi Walk gelopen op dinsdag, woensdag en donderdag om 09:00 en kost NAF 25,- per persoon. Vooraf wel even reserveren bij Robert.

Street-art Curacao tijdens een Dushi Walk

Tijdens een Dushi Walk zie je mooie street-art op Curaçao.

Serka Norman

Je kunt heerlijk eten in één van de vele (toeristische) restaurants op Curaçao, maar je moet ook echt wel een keer gezellig lokaal gaan eten bij Serka Norman. Je zit op half versleten plastic tuinstoelen en als het donker wordt eet je bijna in het donker, maar het is echt de moeite waard! Heerlijk verse vis of een barbecue-schotel, het is er altijd gezellig en vaak op vrijdagavond gaat ‘het dak er af’ met live-muziek. Ervaar de echte Curaçaose gezelligheid bij Serka!
Serka Norman vind je aan het einde van de Caracasbaaiweg, de gele bouwkeet naast de ingang naar de boot van Mermaid Boat Trips

 

 

Park Den Dunki

Als je eens een middagje geen zin hebt in het strand, kun je even lekker tot rust komen in ‘National Park Den Dunki’. In dit Nationale Park zul je in het weekend de locals tegen komen, maar doordeweeks is het een park om heerlijk in alle rust te ontspannen en je te laten verrassen door de natuur van Curaçao. In de tijd van de slavernij was hier een ‘herstellingsoord’ voor de slaven die net waren aangekomen op Curaçao. Later (eind 19e eeuw) was het door de rijke familie Gorsira omgebouwd tot zwanenpark, waarvan je nu nog de restanten zult zien tijdens je wandeling door het park. Als je het park aan de zuidkant uitloopt ben je bij de zoutpannen van Jan Thiel, en heb je grote kans om de flamingo’s van Curaçao te zien.
Park den Dunki ligt tussen Villapark Zuurzak en woonwijk Bottelier.

Flamingo's op Curacao kun je zien bij de zoutpannen van Jan Thiel

Op Curacao kun je heel goed flamingo’s spotten!

BBQ op Caracasbaai

Wat echt een “must do” is als je op Curaçao bent, is zelf een barbecue op het strand regelen. Bij de meeste supermarkten kun je een BBQ voor eenmalig gebruik kopen voor rond de NAF 10,-. Zoek een mooi strandje op, ga zitten bij één van de picknick-tafels en geniet. Heerlijk relaxen met vrienden en familie om je heen, ondertussen de BBQ aansteken en uiteraard mag een flesje Polar bier of een wijntje niet ontbreken. Je hebt ‘front row seats’ voor een schitterende zonsondergang en uiteraard kun je na het eten gewoon even de BBQ-luchtjes van je afspoelen door bij maanlicht in de warme zee te duiken. Echt een top-ervaring!
Check vooraf wel even waar je wel of niet met een BBQ op het strand mag. Dit mag niet overal, maar o.a. wel op het strand van Caracasbaai en bij Lagun of Daaibooi. Enne… ruim je wel je rommel op?

Curaçao is zo veel meer dan zand tussen je tenen (wat op zich ook lekker is met het fijne witte zand op Curaçao!). Laat de kans niet voorbij gaan om even af te wijken van de standaard toeristische uitstapjes en je zult nog meer genieten van je vakantie!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *