Beleef een zomer vol kastelen in Trentino

Vele imposante kastelen, forten en fortificaties verrijken het groene landschap van Trentino. Vakantiegangers reizen terug in de tijd achter de poorten van wel 200 kastelen. Ontdek enorme zalen met antiek meubilair en prachtige keramieken houtkachels waar ooit de machtige bisschoppen van het prinsbisdom van Trentino woonden. Wandel door de loggia’s en bijzondere binnenplaatsen waar de afgevaardigden van het Heilige Roomse Rijk en de paus werden ontvangen.

Brennerpas

Wie via de Brennerpas Trentino binnenrijdt, ziet meteen de imposante kastelen die op de heuvels prijken. Van sommige kastelen zijn enkel de ruïnes overgebleven, andere kastelen zijn privéwoningen geworden en weer andere zijn omgetoverd tot restaurants, hotels of kunsthallen die open zijn voor publiek.

 

 

Een van de grootste en bekendste kastelen is het bekende Castello del Buonconsiglio. De geschiedenis van het kasteel is terug te zien in de verschillende bouwstijlen; van middeleeuwse stijlen en Venetiaanse gotiek tot barok. Ook Castello di Rovereto is een bezoek meer dan waard.

 

 

Het kasteel ligt in het centrum van Rovereto en is in de 14e eeuw door de familie Castelbarco gebouwd. Tegenwoordig is Castello di Rovereto een erg interessant museum met zowel tijdelijke als vaste tentoonstellingen over de Italiaanse oorlog.

Castel Coredo en Palazzo Nero in Val di Non zijn nu te bezoeken

Sinds 8 juni zijn twee schitterende paleizen in Val di Non open voor bezoekers: Palazzo Nero en Castel Coredo. Beiden liggen in Coredo, één van de oudste dorpen in de vallei.

Palazzo Nero – het zwarte paleis – dankt haar naam waarschijnlijk aan de kleur van de muren na de vele branden die tijdens de opstand van vijftiende-eeuwse boeren ontstonden. Ook de geschiedenis is zwart te noemen: op het plein voor het paleis werden in 1614 tien vrouwen die beschuldigd werden van hekserij veroordeeld tot de brandstapel. In het Renaissance paleis bewonderen bezoekers schitterende vijftiende-eeuwse fresco’s die het verhaal van de heilige Genoveva van Parijs vertellen.

De aristocratische residentie Castel Coredo dateert uit 1291 en is rustig gelegen op een heuvel, omringd door bossen. Binnen vind je waardevolle meubels, jachttrofeeën en een kleine fotogalerij, die bestaat uit portretten van voorouders van het Huis van Habsburg.

Castel Nanno en Castel Valer

Twee andere particuliere herenhuizen die recentelijk hun deuren geopend hebben voor het publiek zijn Castel Nanno en Castel Valer. Castel Nanno prijkt bovenop een heuvel en wordt omringd door uitgestrekte appelboomgaarden. Dit bijzondere landhuis met een karakteristieke vierkante toren heeft de prachtige Brenta Dolomieten als achtergrond. Castel Valer is herkenbaar aan de karakteristieke achthoekige toren, de hoogste van Trentino. Dit negen eeuwen oude landhuis wordt al sinds 1368 bewoond door dezelfde familie: de graven Spaur.

Kasteeltrein

Welkom aan boord van de ‘Trenino dei Castelli’! Deze treinroute begint op het station van Trento en neemt reizigers mee op een tocht langs Val di Non en Val di Sole. De kasteeltrein reist van 20 april tot en met 14 september en laat vakantiegangers een dag lang genieten van het bloeiende landschap en vier van de mooiste kastelen in Trentino: Ossana, Caldes, Valèr en het monumentale Castel Thun. Treinreizigers worden aan boord verwelkomd met de heerlijkste streekproducten, zoals de beroemde appels uit Val di Non. De treinrit is eenvoudig te boeken via de website www.iltreninodeicastelli.it/en voor €66. Kinderen kunnen al opstappen vanaf €13 per persoon. Op zondagen is er een speciale aanbieding voor families met leuke activiteiten voor het hele gezin.

Trentino Guest Card

De Trentino Guest Card is veel meer dan een simpele toeristenpas, het is de gemakkelijkste én handigste manier om te genieten van alles wat Trentino te bieden heeft! Kaarthouders krijgen gratis toegang tot alle belangrijke musea, kastelen en natuurparken. Daarnaast kunnen toeristen gratis met het openbaar vervoer reizen en krijgen zij korting bij rondleidingen, avonturenparken, spafaciliteiten, waterkrachtcentrales, wijnkelders en nog veel meer.

Je krijgt de kaart als je tenminste twee nachten in één van de aangesloten hotels, B&B’s of campings verblijft. Slaap je ergens anders? Schaf de kaart dan aan voor €40 bij één van de 1.400 aangesloten accommodaties en horecagelegenheden, bij een VVV-kantoor of download de app voor Android of iOS!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.