Ga naar het festival in de mooiste concertzaal ter wereld in Trentino

Van 28 juni tot en met 15 septemer is het weer tijd voor de Sounds of the Dolomites, gehouden in de mooiste concertzaal ter wereld in Trentino. Tijdens de zomermaanden zijn de Dolomieten in de Italiaanse regio Trentino het decor van de 25ste versie van I Suoni delle Dolomiti.

Dit muziekfestival brengt jaarlijks muzikanten en muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar in het unieke berglandschap van de Dolomieten.

Tijdens het festival komen muzikanten, duizenden bergliefhebbers, inwoners en toeristen samen om te genieten van muziek in de bergen. De muzikanten dragen hun instrumenten op de schouder naar boven en spelen te midden van het publiek in het gras. Dit jaar worden er in totaal 24 concerten gehouden middenin de Dolomieten, UNESCO werelderfgoed sinds 2009. Na een wandeling met of zonder begeleiding van een alpine gids worden de wandelaars beloond met concerten in alle genres, van jazz muziek tot klassieke muziek. De concerten worden uitgevoerd in de buurt van een berghut en starten doorgaans rond 12.00 uur, waar in veel gevallen cappuccino en verse streekgerechten binnen handbereik zijn. Enkele concerten starten bij het aanbreken van de dageraad om 06:00 uur. De begeleide wandelingen dienen vooraf gereserveerd te worden via de lokale toeristenbureaus in Trentino.

 

 

Internationaal podium

Het muziekfestival I Suoni delle Dolomiti weet er als geen ander in te slagen om werelden samen te brengen. Al sinds de start van het festival vormt de lijst van muzikanten een internationaal geheel. Dit jaar komen grote namen uit de rock, jazz, klassieke en folk muziek samen om op deze bijzondere locatie hun muziek ten gehore te brengen. Tijdens de jubileumeditie van dit jaar maakt operamuziek haar debuut op de pieken van de Dolomieten. Rossini’s Il Barbiere di Siviglia is de eerste gehele opera die op 2.000 meter hoogte wordt uitgevoerd, met de unieke akoestiek in de bergen.

De opening vindt dit jaar plaats in Val di Fassa bij berghut Micheluzzi Refuge met een optreden van cellist Giovanni Sollima en Israëlische mandolinespeler Avi Avital. Giovanni Sollima was al eerder te gast op het festival en belooft dit jaar met zijn cello een onvergetelijk optreden te geven. Dat doet hij samen Avi Avital, die het vergeten instrument de mandoline weer populair heeft gemaakt. Hij staat vooral bekend om zijn prachtige uitvoeringen van barok- en volksmuziek, waarvan de meeste stukken oorspronkelijk voor andere instrumenten zijn geschreven.

Een ander hoogtepunt van Sounds of the Dolomites is het optreden van de beroemde jazzgitarist Joscho Stephan. Samen met zijn band speelt hij op 7 augustus in Val di Fassa gypsy swing, een stijl die in de jaren ’30 populair werd door jazzgitaris Django Reinahrdt.

 

 

Festival tijdens een festival

Ook dit jaar vindt er weer een festival tijdens het festival plaats: de Campiglio Special Week. Van 1 tot en met 7 september bundelen muzikanten, virtuozen, componisten en muziekgrootheden hun krachten om de buitengewone complexiteit en schoonheid van Brazilië te laten zien. Bossanova, singer-songwritermuziek, samba en jazz zorgen voor een verrassende muzikale mix.

Trekking

Dit jaar staan er twee driedaagse klassieke trekkings op de agenda van Sounds of the Dolomites. Van 28 juni tot 30 juni zorgen Giovanni Sollima en Avi Avital voor klassieke muziek tijdens de reis. De tweede trekking staat gepland voor 1 tot 3 september, tijdens de Campiglio Special Week. Vier cellisten maken verbinding tussen klassieke muziek en muziek uit Brazilië, het land dat tijdens de speciale week centraal staat.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.