5 hotspots in designstad València

València host in 2020 de European Design Awards en strijdt om de titel Design Capital of the World 2022. Reden voor een blik op de creatieve kant van de stad. Met foto-exposities in een oude pompenfabriek, vernieuwende horeca in visserswijk Cabanyal en vernuftig borduurwerk op straat. 5 tips voor een creatieve zomer!

Traditie meets innovatie in visserswijk Cabanyal

Van het typische broodje Esmorzaret in de ochtend tot laat. Mini-stadsmarkt Mercabañal is de nieuwste gastronomische hotspot die neerstrijkt in kleurrijk Cabanyal, de wijk die een grootse transformatie ondergaat. In de openluchtmarkt eet en drink je bij El Bar, La Freiduria, El Ultramarinos, La Paraeta of Pizza Lab, op 30 meter van het strand. De verfrissende stijl, die het maritieme verleden eert, sluit aan bij die van La Casa de la mar, een andere dynamische plek in een oude havenloods nabij Playa Patacona met surfschool, surfshop en coole bar om te eten en te drinken.

 

 

Valenciaanse Warhols en fotografie in ex-pompenfabriek

Wie in València zon, zee, strand graag verruilt voor een dosis kunst en cultuur, kan zijn hart op halen. In het museum voor moderne kunst IVAM met de expositie van Equipo Crónica vanaf 20 juni, een collectief van drie Valenciaanse kunstschilders, ook wel de Warhols van València. Combineer het met hedendaagse fotografie in het industriële BombasGens, de voormalige pompenfabriek met fijne tuin en goed restaurant. Tot slot is daar de multimediatentoonstelling Van Gogh Alive met meer dan 3000 levensgrote Van Gogh-beelden die je meenemen in de wereld van de schilder. Vanaf 27 juli t/m 20 oktober in Ateneo Mercantil.

 

 

Street art en galeries in Ruzafa en El Carmen

Waar je ook kijkt in het centrum van València, op iedere hoek krijg je street art in het vizier. Ga naar de wijken Carmen en Ruzafa voor veel imposants van het Valenciaanse graffiti-duo Pichiavo en onontdekte kunstenaars. Straatkunst wordt afgewisseld met galeries als Plastic Murs en Sabotage, de laatste is gespecialiseerd in street art van graffiti-artiesten. Om te ontdekken met een wandeling of op de fiets met een stop bij Mercado San Valero in Ruzafa voor een bite tot ’s avonds laat.

Keramiek met karakter en designborduurwerk op straat

Wie geen genoeg krijgt van keramiek, moet in València op zoek naar het werk van Ana Illueca. Deze Valenciaanse maakt de mooiste borden, kopjes en vazen met een Valenciaans karakter. Om te kopen, maar ook zelf te maken met de #StopinTheNameofWork workshops die je creativiteit stimuleren. En, wie denkt dat borduurwerk suf is, verandert van mening bij het zien van de ‘kruissteek-installaties’ van Raquel Rodrigo. Haar giga bloemmotieven sieren onder meer de muren bij Plaza Lope de Vega in het stadscentrum.

Zomernachten tussen unieke architectuur

UNESCO-werelderfgoed staat in València fier naast de architectuur van Ciudad de las Artes y Ciencias (CAC). Beleef dit futuristische stukje València bij het fotogenieke L’Umbracle, een overdekte palmbomentuin waar zomers een terras en outdoor restaurant opent en je danst onder de sterrenhemel. Of regel een (tailormade) food tour met Sea Saffron. Zij nemen je mee achter de schermen bij deze stad in de stad, gevolgd door een luxe 10-gangendiner op grote hoogte met spectaculaire views.

Dit zijn de hotspots van Valencia

Download nu nog meer tips over Valencia. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.