5 waterrijke tips in Gouda voor een warme zomer

Waarschijnlijk ken je Gouda als kaasstad met de GOUDA KAASMARKT, als stad van de stroopwafels of als klein Parijs met de vintage- en brocantemarkt Gouds Montmartre. Maar Gouda is ook een echte waterstad. Zoek de zon op bij het stadsstrand, drink een Gouds Kuyt biertje op een terras aan het water, verken al suppend de grachten en ontdek hoe het water Gouda faam bracht als belangrijkste bierstad van Nederland.

1. De leukste Goudse terrassen aan het water

Als de zon zich laat zien, wil je als de wiedeweerga naar een terras. In de buurt van water. Bingo! Gouda heeft een aantal hele fijne. Neem de Kleischuur met terras aan het water en gezonde bio lunches of het ieniemienie terras van Crèperie Anne de Bretagne. Op chique zit je bij de historische Visbanken in het centrum waar de koks van restaurants Brunel en Kamphuisen je culinair verwennen. En, wie een stadsstrand wenst, zet koers naar restaurant Rederij de Vrijheid bij GOUDasfalt of komt langs tijdens de Gouda Beach Experience om te sporten op een strand in hartje stad. Alles over Eten, Drinken en Uitgaan in Gouda.

 

 

2. Zie historische schepen tijdens de Museumhavendagen

De schokker Kneel, de klipperaak Vagebond en de parlevinker Time is Money. Klinkende namen voor historische schepen die de Goudse Museumhavendagen 2019 aandoen. Het moment om kennis te maken met stoere schippers van deze bezoekers en vaartuigen die permanent in de haven liggen. Broodjes gerookte paling, Gouds bier, oude ambachten en shantykoren maken het af. Van 14 tot en met 16 juni 2019.

 

 

3. Peddel zelf of laat je varen door de Goudse grachten

Verkoeling op het water is in Gouda zo gevonden. Stap bijvoorbeeld aan boord van de oud-Hollandse trekschuit Jan Salie van Reederij de IJsel en vaar mee met een grachtentocht. De schippers vertellen bijzondere verhalen en je leert over de stadse geschiedenis. Zelf het water op een sportieve manier doorklieven kan ook. Zo doorkruis je al suppend met een groep (vanaf 5 personen) het centrum van Gouda. Alles over Gouda vanaf het water.

4. Fietsrondje van 49 km langs Historische waterwegen

Neem een fiets, een kaasstad, oude plaatsen en een polderlandschap. En je krijgt: de fietsroute langs Historische vaarwegen die start in Gouda. Op de pedalen langs de Hollandsche IJssel en de Lek naar onder meer vestingstad Nieuwpoort en zilverstad Schoonhoven dwars door het polderlandschap van de Krimpenerwaard. En passant neem je een deel van de Oude Hollandse Waterlinie mee. Op eigen houtje of met een Fiets, proef en beleef Ticket inclusief picknickmand met lekkernijen.

5. De beste bieradressen om de dorst te lessen

Het bieringrediënt bij uitstek? Water. Door het relatieve schone water en de ligging aan vaarroutes groeide Gouda in de 15e eeuw uit tot de belangrijkste bierstad van Nederland met 200 brouwerijen. Goudse kaas en Gouds bier gingen over de hele wereld mee op de schepen als proviand. Die bierhistorie zie je terug bij stadsbrouwerij De Goudsche Leeuw, bierwinkel Den Gouden Aar en de biercafés in de stad. Zo zijn daar de Goudse Eend, BarBier en Museumhavencafé ’t IJsselhuis, bekend om de Wijn versus Bier Kaas battle.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.