Het beste van Wit-Rusland

De tweede editie van de European Games nadert. Wit-Rusland is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt wanneer we het hebben over Europa. Toch is het een prachtige en bovenal verassende plek vol rauwe natuur en eeuwenoude kastelen. Met haar locatie, in het hart van Europa, is het niet vreemd dat het land dit jaar het decor is van de tweede editie van de European Games. Dit bijzondere sportevenement vindt plaats in de hoofdstad Minsk van 21 tot en met 30 juni 2019 en verwelkomt in deze periode zo’n 4.000 atleten uit 15 sporten (23 disciplines).

Wit-Rusland

Wit-Rusland is sinds 1991 onafhankelijk en was één van de oprichters van de Verenigde Naties in 1945. Daarnaast is Wit-Rusland lid van het Commonwealth of Independent States, het CSTO, en de EEU sinds 2014. Het land grenst aan Polen, Litouwen, Letland, Oekraïne en Rusland.

 

 

Sport

Met zo’n 3.600 sportfaciliteiten heeft Minsk de sportfans ontzettend veel te bieden. In 2014 hostte de stad al het IIHF Wereldkampioenschap, in 2016 het Europees Kampioenschap schaatsen en in 2019 het Europeeskampioenschap kunstschaatsen. Dit jaar zijn de Europese Spelen aan de beurt en zal Minsk daarmee duizenden bezoeker naar de twaalf olympische locaties trekken.

Innovatie en Business

De IT-industrie is groot in Wit-Rusland. Miljarden mensen wereldwijd maken gebruik van mobiele applicaties van bedrijven die gevestigd zijn in het Wit-Russische ‘High-Technologies Park’. Meer dan 90% van de software die wordt ontwikkeld in het High-Tech Park wordt geëxporteerd naar Europa, de CIS-landen en de Verenigde Staten. Daarnaast zijn de voornaamste sectoren in de Wit-Russische economie de productie-industrie, de agrarische sector, handel, transport en communicatietechnologieën. De grootste bedrijven van het land zijn onder andere de vliegmaatschappij Belavia Belarusian Airline, het autobedrijf BelAZ en de bandenfabrikant Belshina.

 

 

Politiek

Wit-Rusland bekleedt een belangrijke positie op het politieke toneel. De hoofdstad Minsk heeft de dialoog over het ‘staakt-het-vuren’ in Oost-Oekraïne tussen Rusland en Europa georganiseerd. De Duitse bondskanselier Angela Merkel noemde het ‘staakt-het-vuren’ in 2017 van essentiële betekenis.

Cultuur

Wit-Rusland is een bestemming die ontzettend veel te bieden heeft en perfect past bij reizigers die op zoek zijn naar rijke cultuur en prachtige natuur. De hoogtepunten zijn onder andere diverse prachtig versierde kerken uit de baroktijd en twee kastelen die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan: Kasteel Mir en het kasteelvan Njasvizj. Ook zijn er verscheidene nationale parken. In Minsk slenteren toeristen over de Kastrychnitskaya straat, bekijken ze lokale markten of kijken ze hun ogen uit op Independence Avenue. Anno 2019 focust Wit-Rusland op vooruitgang en laat met haar moderne gebouwen, IT-startups, culturele centra en hippe cafés zien dat het land constante ontwikkeling en groei doormaakt.

Cuisine

De Wit-Russische keuken bestaat uit een fijne mix van Baltische, Slavische, Joodse en Duitse invloeden. De meeste gerechten zijn gebaseerd op huisgemaakte recepten die doorgegeven zijn van generatie op generatie, maar ook de luxere verfijnde keuken is erg populair. Of de Wit-Russen nou machanka (romige varkenstoof) eten of gaan voor draniki (aardappel pannekoeken), de voorkeur gaat altijd uit naar lokale ingrediënten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.