Beleef de veelzijdigheid van Spanje tijdens de Spaanse Dag in Utrecht

Spanje is nog altijd één van de populairste vakantiebestemmingen voor de Nederlanders. Om ook de minder bekende aspecten van Spanje onder de aandacht te brengen, organiseert het Spaans Verkeersbureau op zaterdag 22 juni a.s. de Spaanse Dag in Utrecht. Tijdens de verschillende activiteiten kunnen de bezoekers kennis maken met de veelzijdigheid van Spanje.
reisreport ronda spanje

Eén en ander zal plaatsvinden op het Domplein en in het Instituto Cervantes in Utrecht, gelegen aan het Domplein. Leuke bijkomstigheid is dat het Instituto Cervantes, dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert, op de 22ste juni ook zijn “Fiesta de Verano” viert ter afsluiting van het academisch jaar.

De volgende Spaanse regio´s en eilanden zullen tijdens deze Spaanse Dag vertegenwoordigd zijn: Andalusië, Extremadura, Ibiza, Formentera, Galicië, Tenerife, Lanzarote en Murcia.

 

 

Tijdens de Spaanse Dag is er een zeer gevarieerd programma. Er zijn flamenco-optredens, gesponsord door Andalusië, en ham- en sherryproeverijen aangeboden door de Handelsafdeling van de Ambassade van Spanje; dit mede ter gelegenheid van de Spaanse Wijnweek (17 t/m 23 juni). Ook kunt u “orelletes” proeven; een traditioneel dessert uit Ibiza dat meestal op het menu staat bij trouwerijen en grote feesten. Lanzarote brengt “mantecados de gofio” mee zodat u zelf kunt proeven van deze kruising tussen een traditioneel Spaans koekje en “gofio” (geroosterd meel), een zeer typisch ingrediënt uit de gastronomie van de Canarische Eilanden. Een wijnproeverij wordt u aangeboden door Murcia, met de rode wijnen D.O. Bullas, D.O. Jumilla en D.O. Yecla. “Steentjes” proeven kan ook oftewel de “piedras de Santiago” (een soort chocoladerotsjes). De regio Extremadura laat u proeven van kersen en cava.

 

 

Verder zullen er gedurende de dag drie paella show cookings zijn waarna u vanzelfsprekend ook mag proeven van de paella’s. Ook zal Edwin Winkels zijn nieuwe boek “La Vuelta” presenteren. En natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht; voor hen zullen er diverse activiteiten zijn in het Instituto Cervantes.

Naast de vertegenwoordigers uit Spanje zullen er ook een aantal commerciële bedrijven aanwezig zijn die deze dag hun Spaanse producten zullen verkopen, proeverijen verzorgen of informatie geven. De bedrijven die op dit moment hun deelname hebben bevestigd, zijn: Ardanza Travel (reisorganisatie gespecialiseerd in reizen naar Spanje), Spanish Language Connections (alles wat u wilt weten over Spaans leren in Spanje), Of je Spaanse Worst Lust (foodtruck met Spaanse producten), Cava Koning (importeur van Spaanse wijnen en cava), Espanje! (reis- en cultuurmagazine over Spanje en de Spaanstalige wereld) en Air Europa (Spaanse luchtvaartmaatschappij).

Gedurende de dag kunt u genieten van optredens door het Isabel Bermejo Trio, De Carnavalsgroep Los Joroperos uit Tenerife, de Flamenco Latin Folk groep Camaleón, kindertheater Teatro Infantil Don Quichot, gitarist Edsart Udo de Haes, Luna Zegers en nog veel meer.

Kortom een dag vol Spaans toerisme, cultuur, muziek, gastronomie. Hou de website spaanseevenementen.nl in de gaten voor het laatste nieuws over deze Spaanse Dag.

Inspirerende & betrouwbare informatie over vakantieland Spanje

We hebben de 5 beste tips en inspiratie blogs over Spanje voor jouw verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Spanje tips te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.