Formentera

Het kleinste eiland van de Balearen, Formentera is een populair eiland bij nudisten. Door de ligging in de middellandse zee heeft het “kleine broertje van Ibiza” aangename temperaturen van 25-30 graden in de zomer. Ook buiten het hoogseizoen is het mild op Formentera met temperaturen tussen de 10-15 graden.

Het eiland is al sinds 4.000 B.C. bewoond en nog steeds alleen per boot te bereiken. In ongeveer 35 minuten brengt een snelveer je vanaf Ibiza naar de haven van hoofdstad Sant Francesc Xavier. In hoofdstad vind je bijvoorbeeld de winkel Ishvara waar alle lederen producten handgemaakt zijn. Ook zijn er typisch lokale restaurants waar je de lokale gerechten van het eiland kunt proeven.

Omdat het eiland slechts 10.000 inwoners heeft is het hier heerlijk rustig. Combineer dat met de ideale fiets- en wandelroutes en je weet direct waarom Formentera erg geliefd is bij Nederlandse toeristen van alle leeftijden.

 

 

Spaans is de officiële taal op het eiland maar er wordt vaak Catalaans gesproken. Aangeraden wordt om in mei, juni of september naar Formentera te reizen. Omdat je dan de toeristendrukte vermijdt en de temperaturen het aangenaamst zijn. Je geniet van optimaal van alle bezienswaardigheden.

Formentera heeft een grote diversiteit aan natuur. Van stranden met verblindend wit zand tot de zoutvlakten ‘Ses Salines’ met het gekleurde water.

Blijf op de hoogte van Formentera met onze inspirerende nieuwsbrief!