Formentera

Het kleinste eiland van de Balearen, Formentera is een populair eiland bij nudisten. Door de ligging in de middellandse zee heeft het “kleine broertje van Ibiza” aangename temperaturen van 25-30 graden in de zomer. Ook buiten het hoogseizoen is het mild op Formentera met temperaturen tussen de 10-15 graden.

Bezienswaardigheden

Ontdek de bezienswaardigheden van Formentera! Van exclusieve wijngaarden tot een prachtige vuurtoren die nog steeds in werking is. Formentera heeft alle highlights die je zoekt.

Eten & Drinken

Peix Sec, Calamaris en allerlei soorten vis zijn dé specialiteiten van Formentera. Ontdek hier de lekkerste restaurantjes van Formentera!

Historie

Formentera heeft een lange geschiedenis. Ontdek de historie van de bevolking van dit indrukwekkende eiland.

Natuur

Formentera heeft een grote diversiteit in natuur. Lees hier de tips van het VVV Verkeersbureau over de mooiste plekken in de natuur.

Vervoer

Formentera is een eiland naast Ibiza en is alleen te bereiken per boot. Het eiland is goed te ontdekken met de fiets, scooters en zelfs tijdens het paardrijden!

Winkelen

Formentera zal je niet teleur stellen. De beste winkelstraten van het eiland zijn er om door jou ontdekt te worden. Bekijk de tips van het Verkeersbureau.

 

Kijk hier of je een PCR test nodig hebt voor Spanje

Door het opgeven van je e-mailadres zal onze collega Eva je binnen 5 minuten een e-mail sturen met meer informatie over de PCR of anti-geen test, die nog verplicht kan zijn is als je naar Spanje wilt reizen.

 

In de e-mail vind je ook terug wat de kosten zijn van een test voor Spanje. Ook geeft Eva jou het meest actuele reisadvies door van de Nederlandse Overheid en wat je moet doen als je al (gedeeltelijk) gevaccineerd bent.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Het eiland is al sinds 4.000 B.C. bewoond en nog steeds alleen per boot te bereiken. In ongeveer 35 minuten brengt een snelveer je vanaf Ibiza naar de haven van hoofdstad Sant Francesc Xavier. In hoofdstad vind je bijvoorbeeld de winkel Ishvara waar alle lederen producten handgemaakt zijn. Ook zijn er typisch lokale restaurants waar je de lokale gerechten van het eiland kunt proeven.

Omdat het eiland slechts 10.000 inwoners heeft is het hier heerlijk rustig. Combineer dat met de ideale fiets- en wandelroutes en je weet direct waarom Formentera erg geliefd is bij Nederlandse toeristen van alle leeftijden.

 

 

Spaans is de officiële taal op het eiland maar er wordt vaak Catalaans gesproken. Aangeraden wordt om in mei, juni of september naar Formentera te reizen. Omdat je dan de toeristendrukte vermijdt en de temperaturen het aangenaamst zijn. Je geniet van optimaal van alle bezienswaardigheden.

Formentera heeft een grote diversiteit aan natuur. Van stranden met verblindend wit zand tot de zoutvlakten ‘Ses Salines’ met het gekleurde water.

Blijf op de hoogte van Formentera met onze inspirerende nieuwsbrief!