Dit zijn de zomerse hoogtepunten van Marbella

In Amàre Beach Hotel in de mondaine badplaats Marbella, geniet je van Spaanse culinaire hoogstandjes, proost je op de Belvue Rooftop Bar met een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en relax je op het strand of naast het zwembad. Naast relaxen in de zon kan je in Marbella en Amàre Beach Hotel Marbella genieten van tal van leuke evenementen in de zomer.

Hart van de Costa del Sol

Marbella is de bekendste badplaats van de Costa del Sol. Sommigen noemen het zelfs het onofficiële hart van de Costa del Sol. Haar roem heeft zij mede te danken aan de jachthaven Puerto Banús, waar de meest luxe jachten ter wereld aanmeren. Naast de glitter and glamour heeft Marbella ook een oud historisch centrum te bieden met veel culturele evenementen en activiteiten voor zowel toeristen als inwoners.

 

 

In het zonnige Marbella wordt Juanar Cross-dag ieder jaar in mei gevierd. Dit feest is diep geworteld onder de lokale bevolking. Op deze dag wordt de berg Juanar Sierre beklommen tot aan het Juanar IJzeren Kruis tijdens zonsopgang. Aan het einde is er een plechtige mis om dankbaarheid te uiten.

Zomerse evenementen

De echte festiviteiten van Marbella beginnen in juni. Amàre Beach Hotel Marbella begint de zomer goed met een Superhero Pool Party op 7 juni. Geniet als je favoriete superheld van je favoriete drankje aan de Amàre Pool, op de Amàre Beach of relax in de Amàre Lounge terwijl je geniet van livemuziek.

 

 

Op 11 juni vindt het grootste festival van Marbella plaats: San Bernabé Festival. Een week lang worden de straten van de stad overgenomen. Door de vele mensen die naar het evenement komen heerst er een geweldige sfeer en een prachtig schouwspel waarbij de straten zich vullen met leven en kleuren.

Op de 23e van deze gevierde maand wordt de nacht van San Juan gevierd. Dit is zonder twijfel de meest magische nacht van het jaar in Andalusië. De Nacht van San Juan wordt al sinds de 18e eeuw gevierd, hierbij komen vrienden en familie samen op het strand en verzamelen rond vreugdevuren om het begin van de zomer te vieren. Op de Bonfire Night van Amàre Beach Hotel Marbella kan je de Nacht van San Juan, de kortste nacht van het jaar, vieren onder het genot van livemuziek, vuurshows en andere traditionele gebruiken.

In juli wordt het Dia de la Virgen del Carmen Festival gehouden, een visserstraditie. De maagd Carmen is volgens de legende de beschermheilige van de zee en draagt zorg voor de veiligheid van de vissers en zeelieden. Deze dag wordt uitbundig gevierd met muziek, vuurwerk en andere lokale gebruiken. Amàre Beach Hotel Marbella viert deze dag met een Sail Pool Pary met professionele saxofonisten, verschillende shows en een DJ.

Een hele maand lang vindt het Starlite Festival plaats in Marbella. Veel internationale artiesten hebben hier in het verleden opgetreden, zoals Enrique Iglesias, Ricky Martin en Lionel Richie. Dit jaar staan er ook toonaangevende artiesten als Sting, The Beach Boys, Eroz Ramazzotti en Kool and The Gang op het programma. Starlite is veel meer dan alleen concerten, er is lekker eten en er zijn filmpremières, modeshows, kunstexposities en exclusieve zomerfeesten.

Ontvang gratis leuke Spanje activiteiten

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.