Maak een panoramawandeling door het Odenwald

Tussen Darmstadt en Heidelberg, Aschaffenburg en Heilbronn ligt een idyllisch natuurlandschap: het Odenwald. In het westen loopt het samen met de zonovergoten wijngaarden van de Bergstraße steil naar beneden af naar de Rijnvlakte.

In het oosten wordt het van de Spessart gescheiden door het Maindal en in het zuiden omsluit het Odenwald het romantische Neckardal. Het milde klimaat en afwisselende landschap maken dit een ideaal wandelgebied. Grasland met fruitbomen, bosrijke bergtoppen en vertakte dalen zijn karakteristiek voor het afwisselende landschapsmozaïek van het Odenwald. In de gastvrije steden en dorpen met prachtige vakwerkhuizen zijn wandelaars altijd meer dan welkom. Gezellige dorpscafés en terrassen zijn de plek bij uitstek om een wandeldag ontspannen af te sluiten. De 144 km lange Alemannenweg, die het predicaat ‘Qualitätsweg Wanderbares Deutschland’ draagt, staat garant voor volop wandelplezier.

 

 

De als rondwandeling opgezette Alemannenweg is een afwisselende wandeling door een glooiend berglandschap over goed bewegwijzerde paden. Wie deze route door het Odenwald loopt, komt langs geheimzinnige burchtruïnes en kastelen en door bloeiende parken en tuinen. De route begint in Erbach im Odenwald op het historische marktplein voor het grafelijke slot. Vanaf hier wandelt men over stille bospaden door het wildpark Brudergrund en het lieflijke Gersprenz-dal naar Reichelsheim en slot Reichenberg. De ruïne Rodenstein lijkt wel een magische plek. Vanaf de Kaiserturm op de Neunkircher Höhe heeft men rondom een schitterend uitzicht. Wat volgt, zijn de indrukwekkende rotsblokken van het Felsenmeer en het lieflijke landschapspark Fürstenlager, de markante top van de Melibokus, het imposante slot Auerbach en het wijnstadje Zwingenberg.

 

 

Boven de Rijnvlakte voert de Alemannenweg langs slot Heiligenberg en de ruïne Tannenberg naar de geheimzinnige burcht Frankenstein. En steeds weer wordt de wandelaar beloond met weidse blikken over de Rijnvlakte en de groene wijngaarden van de Bergstraße. Vanaf de burcht Frankenstein voert de route door kleine bossen en bloeiende weiden door Modautal naar Fisbachtal. Vanuit de verte ziet men het fraaie renaissanceslot Lichtenberg en kasteel Otzberg op een uitgedoofde vulkaankegel. De tocht gaat verder over de Böllsteiner Höhe, met alweer een prachtig uitzicht, naar Michelstadt. Het bezienswaardige slot Fürstenau, de Einhardsbasiliek en de romantische oude binnenstad met het beroemde vakwerkstadhuis vormen een mooie afsluiting.

Voor meer informatie ga je naar www.alemannenweg.de of www.tourismus-odenwald.de

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.