Zo pakt de Kunstzomer uit met unieke locaties

Van 2 juni tot 22 september tonen een 30-tal hedendaagse kunstenaars tijdens de Kunstzomer Leiestreek hun werk in vier steden en gemeenten in de Leiestreek: Gent (juni), Anzegem (juli), Deerlijk (augustus) en Roeselare (september).

Daar zitten enkele locaties met bijzondere vertoningen tussen. In Gent kan je via een fietsroute kunst ontdekken in het Groot Vleeshuis, de Bourgoyen en het Geuzenhuis. In het Sint-Arnolduspark en het Lijsternest in Anzegem geven beeldhouwers het beste van zichzelf. In Deerlijk staan het Museum René De Clercq en locaties in Sint Lodewijk centraal. We sluiten af in Roeselare, met onder andere het voormalige postgebouw en het Klooster De Bremstruik.

 

 

Enkele grote namen van de deelnemende kunstenaars zijn Rudy Van Nieuwenhove, Rony Verstraete, Andy Gobeyn, Danny Morlion, Jan Declercq, KATAR(T)SKI en Gudrun De Vlam.

 

 

De Kunstzomer Leiestreek is een samenwerking tussen Toerisme Leiestreek en de vzw Ont-dekking-s-rijzen. Het volledig overzicht van alle locaties, data en kunstenaars vind je op de website en in de handige programmabrochure, die verkrijgbaar is bij de diensten voor toerisme in de Leiestreek en in de webshop.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.