4 nieuwe bierfietsroutes in de Leiestreek

Toerisme Leiestreek plaatst in 2019 het thema ‘bier’ voluit in de kijker. De nieuwe publicatie ‘Bier in de Leiestreek’ bundelt vier verrassende fietsroutes vanuit Izegem, Waregem, Deinze en Gent om de biertroeven in de Leiestreek te ontdekken. “De Leiestreek onderscheidt zich met een authentiek aanbod van streekbieren.

De Vlaamse roodbruine bieren zoals Rodenbach genieten wereldfaam. Een twintigtal brouwerijen, aangevuld met unieke bieradressen behoren tot de echte schatten van de streek”, aldus Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek. Ook gezinsvriendelijke zoektochten, de Kunstzomer Leiestreek en de zomerse boottochten met de nieuwe fietsboot zijn dit jaar trekpleisters in de Leiestreek.

De nieuwe pocket ‘Bier in de Leiestreek’ bevat vier fietsroutes om een hele reeks bieradressen in de Leiestreek te ontdekken. De karaktervolle streekbieren kan je proeven in sfeervolle cafés, restaurants en te bezoeken brouwerijen. De routes starten in Izegem, Waregem, Deinze en Gent. De pocket is gratis verkrijgbaar bij de diensten voor toerisme in de Leiestreek.

 

 

Nieuwe fietsboottocht

Het zomers boottochtenprogramma van Toerisme Leiestreek pakt uit met een primeur. Voor het eerst zal er een fietsboot de Leie afvaren, de eerste zondag van augustus en september. Neem je fiets mee op de boot en stap op en af waar je wil, en dat voor slechts € 5. Op de boot kan je even de benen strekken en op krachten komen met een hapje en een drankje.
Enkele nieuwe thematochten zijn de bier- en tapastocht vanuit Roeselare, de Rockboat- avondvaart met coverband, brunchboottocht naar Rijsel en de wereldkeukentocht vanuit Wevelgem. De kalender kan geraadpleegd worden in de nieuwe brochure ‘Pleziervaart en waterpret’. De brochure geeft ook een overzicht van het volledige aanbod aan bootverhuur, watersport en openluchtzwemmen in de Leiestreek.

 

 

Gezinszoektochten ‘Blob’

Kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen op avontuur met de held Blob tijdens een reeks gezinsvriendelijke zoektochten in de Leiestreek. In 2019 creëren Toerisme Leiestreek, Stadlandschap Leie en Schelde en Stadlandschap ’t West-Vlaamse Hart samen een aantal nieuwe Blob tochten. Op 27 maart werd de Blob tocht in De Groene Long (Kuurne) geopend, op 17 april is dat het geval in Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof (Izegem) en binnenkort worden ook tochten in het Patrijzenbos (Lendelede) en Waregem geopend.

Kunstzomer Leiestreek

Elk jaar stellen een 30-tal kunstenaars uit de Leiestreek en omstreken hun werk tentoon tijdens de Kunstzomer Leiestreek. In 2019 vindt de 11e editie plaats van 2 juni tot 22 september. Dit jaar kiest de Kunstzomer ervoor om in minder gemeenten aanwezig te zijn maar voor een langere periode. In juni zijn we te gast in Gent, in juli in Anzegem, in augustus in Deerlijk en Roeselare komt in september aan de beurt. Enkele unieke locaties met bijzondere vertoningen zijn onder meer het Groot Vleeshuis (Gent), het Sint-Arnolduspark (Anzegem), de Sint-Columbakerk (Deerlijk) en het Klooster van de Arme Klaren (Roeselare). Meer info via www.kunstzomer-leiestreek.be

Quality time in de Leiestreek

Het nieuwe inspiratiemagazine ‘Quality time in de Leiestreek’ bevat 36 pagina’s vol ideeën voor een kort verblijf in de Leiestreek. Het magazine geeft tips op maat voor koppels, gezinnen en vriendengroepen. Charmante logies presenteren hun creatief aanbod. Ook fiets- en wandelroutes zorgen voor inspiratie. Het magazine wordt verspreid in Vlaanderen en is gratis verkrijgbaar in de toeristische infokantoren.

Golden Lys

In 2018 werd het project ‘Golden Lys’ goedgekeurd in het Europese Interreg V-programma France-Wallonie-Vlaanderen. Het eerste resultaat van dit project was de realisatie van een nieuwe kaart met het toeristisch aanbod van de grensoverschrijdende Leiestreek. Een tweede actie wordt de realisatie van een digitale vaarkaart. Daarnaast wordt ingezet op communicatie over beleving op en langs het water en wordt de werking van de Leiestreek Greeters verder verdiept. Aan Vlaamse kant werken Westtoer, Toerisme Leiestreek, Stad Gent, Gemeente Wielsbeke en Booot.be mee aan het project.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.