Zo ontwaakt de zomer in Trentino op 21 juni

De hoge pieken, valleien en hoogvlaktes van Trentino maken de Italiaanse regio een speeltuin voor iedereen die van de bergen houdt. Met 5000 kilometer aan wandelpaden en vele berghutten voor de nodige ontspanning is Trentino de perfecte bestemming voor een wandelvakantie. Ontdek de mooiste wandelingen en bijzondere activiteiten in een schitterend bergdecor.

Wandelparadijs

De ruim 5000 kilometer wandelpaden zijn duidelijk aangegeven en geschikt voor wandelaars van alle niveaus. Simpele wandelingen door het groen worden afgewisseld door uitdagende klimpartijen in het hooggebergte. De Dolomiti Brenta Trek is een echte aanrader. Deze trekking bestaat uit twee routes rond de prachtige Brenta Dolomieten. De ‘Expert’ route is 89 kilometer lang met een hoogteverschil tot wel 8200 meter. Deze tocht is weggelegd voor de ervaren wandelaars. De ‘Country’ route is goed te doen voor de beginnende wandelaar en families. De route begint en eindigt bij Rifugio Peller boven de plaats Madonna di Campiglio en kan in verschillende etappes afgelegd worden.

Andere spectaculaire routes zijn de Pala Ronda en de Dolomiti Panorama. Deze laatste verbindt Val di Fassa met Val di Fiemme en het gebied San Martino di Castrozza, één van de meest iconische gebieden van de Dolomieten.

 

 

Bijkomen in een alpine hut

In Trentino zijn er zo’n 150 alpine hutten, die vanaf 21 juni hun deuren openen. Wandelaars kunnen hier terecht om even bij te komen met een kop heerlijke cappuccino of traditionele maaltijd. Tijdens meerdaagse tochten kunnen hikers hier overnachten. Veel hutten zijn bereikbaar met een korte wandeling, zodat ook families de lokale specialiteiten kunnen proeven. Vanuit de berghutten worden begeleide wandelingen georganiseerd, waarbij de gids je alles vertelt over de bijzondere natuur en eeuwenoude cultuur.

 

 

Ochtendgloren in een melkhut

Vanaf 21 juni kunnen vakantiegangers op vrijdagen en zaterdagen in alle vroegte de zon op zien komen in de bergweiden van Trentino. Met de bijzondere excursie “Albe in Malga” (ochtendgloren in een melkhut) ga je met een alpine berggids op pad. Na de zonsopkomst maken de vroege vogels kennis met de boeren. Ze kunnen hen helpen met melken, naar hun verhalen luisteren, de verste melk proeven en de kneepjes van het vak van boter maken leren. De excursie eindigt met een heerlijk, uitgebreid ontbijt.

Ontdek de Dolomieten met de Let’s Dolomites vakantiepakketten

In de zomer van 2019 bieden de Trentino-berggidsen opnieuw Let’s Dolomites-vakantiepakketten voor vakantiegangers die graag willen wandelen of bergbeklimmen in de belangrijkste berggebieden van Trentino: Adamello, Brenta Dolomieten, Cevedale, Pala Group, Fassa en Lagorai Dolomieten, Trento en Monte Bondone. Er is keuze uit zes- en zevendaagse pakketten met overnachtingen in berghutten en melkhuisjes of pakketten voor drie dagen/twee nachten met activiteiten onder begeleiding van berggidsen.

Festival Sounds of the Dolomites

Van 28 juni tot en met 15 septemer is het weer tijd voor de Sounds of the Dolomites. Dit muziekfestival brengt jaarlijks muzikanten en muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar in het unieke berglandschap van de Dolomieten. De muzikanten dragen hun instrumenten op de schouder naar boven en spelen te midden van het publiek in het gras. Dit jaar worden er in totaal 24 concerten gehouden middenin de Dolomieten, UNESCO werelderfgoed sinds 2009. Na een wandeling met of zonder begeleiding van een alpine gids worden de wandelaars beloond met concerten in alle genres, van jazz muziek tot klassieke muziek.

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.