8 redenen voor een vakantie in de Franse badplaats Argelès-sur-Mer

Waar de Pyreneeën de Middellandse Zee raken ligt een Franse badplaats die garant staat voor een prachtige vakantie. Een mooie strand van 7km lengte, een sfeervol historisch centrum met een doolhof aan straatjes die het een Spaanse sfeer geven, een pittoreske haven en een majestueus bergachtig achterland: het wandel- en mountainbike paradijs Les Albères.

Welkom in de badplaats Argelès-sur-Mer, het ligt aan de Franse zuidkust in het departement Pyrénées-Orientales, op 25 kilometer afstand van de stad Perpignan en een half uur rijden zuidwaarts ben je bij de Spaanse grens. Wij delen onze zeven tips waarom je deze zomer Argelès-sur-Mer niet links mag laten liggen.

 

 

De ligging

Argelès-sur-Mer ligt zowel aan de Middellandse Zee als op een paar kilometer afstand vaneen bergachtig achterland: Les Albères. Je kunt dus zonnebaden aan het strand en ’s middags in de bergen wandelen of een van de vele mountainbike trails proberen. Hoogste punt van de bergrug is 1157meter. De stad noemt zichzelf ook wel berg aan zee. #montagnesurmer

Strand

De badplaats heeft een prachtig en breed zandstrand met een lengte van 7 kilometer. Het badseizoen loopt van 1 mei tot en met 29 september en er zijn veel strandpaviljoens. Argelès-sur-Mer voert al vele jaren een blauw vlag, een Europese erkenning voor een schoon en veilig strand. Voor gehandicapten zijn er verschillende faciliteiten, waaronder een ‘Tiralo’, een speciale strandrolstoel.

 

 

Boulevard

Aan de boulevard van Argelès-Sur-Mer is tot 31 oktober 2019 de gratis fototentoonstelling Argelès Photo Nature te zien. Dit is de 11e editie, het thema dit jaar is de sneeuwpanter, de Franse natuurfotograaf Frédéric Larrey toont 70 foto’s die hij in de Tibetaanse hooglanden schoot. Het tweede thema gaat over slangen, gefotografeerd door Maxime Briola.

Cultuur snuiven in het centrum

Het plaatsje heeft een bijzonder rijke geschiedenis met onder meer de kerk van Notre Dames dels Prats uit de 14e eeuw. De klokkentoren kan beklommen worden en biedt een mooi uitzicht. Op steenworpafstand ligt het stadje Valmy met een indrukwekkend art noveau kasteel van de Deense architect Viggo Dorph Petersen.

Campings en camperplaatsen

In en rondom Argelès-sur-Mer vind je bijna 50 campings. Geen andere badplaats in Frankrijk heeft zoveel campings. Hier kun je gegarandeerd altijd een plekje vinden voor je tent of caravan. Verschillende campings waaronder Camping Catalan, Camping Europe, Camping Albizia en camping Car Park Aire du Soleil bieden plaatsen voor campers.

Dagtocht naar Spanje

Wil een dagje een bezoek brengen aan een Spaanse stad, denk dan bijvoorbeeld aan de plaatsen Figueres, Cadaqués of Girona net over de grens met Catalonië.

Muziekfestival Les Deferlantes

Muziekliefhebbers willen 5-8 juli in hun agenda noteren: dan vindt de 4e editie plaats van een groot festival met een mix van indie, rock, rap, reggae en dance. Op het programma onder meer ZZ Top, Patrick Bruel, Roger Hodson van Superamp, Macklemore, The B-52s en ZAZ.

Kustwandeling

Na het zonnebaden even de benen strekken. Le Sentier du Littoral is een mooie wandeling dat vertrekt vanaf Argeles en tien kilometer verder eindigt in Port-Vendres na het prachtige dorp Collioure te zijn gepasseerd. De drie uur durende wandeling passert onder meer het strand van Racou, het fort Saint-Elme, de windmolen van Collioure en kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Royal de Collioure.

Bereikbaarheid

Argelès-sur-Mer ligt vlak onder Perpignan, het is een autovakantiebestemming maar met de trein ook te bereiken. Dichtstbijzijnde vliegvelden zijn die van Perpignan (25km) en Girona (90km). De afstand Utrecht – Argelès-sur-Mer is 1400km.

Ontvang gratis leuke Frankrijk activiteiten

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.