Dit zijn de festiviteiten rond Hemelvaartsdag op Paleis Het Loo

Paleis Het Loo organiseert op Hemelvaartsdag een concert met optreden van het Orkest Koninklijke Marechaussee en de Meisjes met de Wijsjes. Op vrijdag na Hemelvaartsdag haalt Paleis Het Loo ‘Alles uit de kas!’ met het uitrijden van de laatste sinaasappelboom vanuit de winterkas.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee begeleidt onder leiding van Kapitein Peter Kleine Schaars een vierstemmige vocalpopgroep, de Meisjes met de Wijsjes. Het programma biedt een variëteit aan Nederlandstalige liedjes. Aanvang van het concert is om 14.30 uur bij de stallen. 


 

 

Op vrijdag 31 mei viert Paleis Het Loo in Apeldoorn met ‘Alles uit de kas!’ het moment dat in de paleistuin alle voorjaarplanten zijn verwijderd en de eenjarigen voor het zomerseizoen zijn ingeplant. Symbolisch wordt hierbij om 16.00 uur de laatste sinaasappelboom vanuit de winterkas op een historische kuipenwagen overgebracht naar de tuin. Om 14.00 en 15.00 uur zijn er speciale tuinrondleidingen met het thema ‘Beter met planten’.

 

 

De reguliere entreetarieven zijn van toepassing, er is geen toeslag. De activiteiten zijn onderdeel van Paleis Het Loo BuitenGewoon Open. Wegens de vernieuwing en verbouwing is het hoofdgebouw gesloten voor publiek. De tuinen, stallen en restaurants zijn tot en met september geopend. Vanaf het paleisdak krijgen bezoekers een uniek uitzicht op de barokke tuinen met hedendaagse sculpturen van Daniel Libeskind én de verbouwing.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.