Georgia’s verborgen parels aan de kust

Met zijn 160 kilometer Atlantische kustlijn, in Spaans mos gewikkelde eiken, de havenstad Savannah en de Barrier Islands met uitgestrekte rustige stranden, vuurtorens en badplaatsen, wordt de kuststreek van Georgia beschouwd als één van de toeristische magneten in de VS. De geschiedenis van Georgia begon aan de kust en dompelt vandaag nog steeds bezoekers onder in haar rijke verleden.

Verschillende uitstekende restaurants serveren regionale specialiteiten zoals de zoete Georgia garnalen en Savannah kan gemakkelijk een van de mooiste en meest spookachtige steden in het land worden genoemd. Het milde klimaat garandeert het hele jaar door ideale omstandigheden voor buitenactiviteiten.

Tijdreizen te voet met Savannah’s ‘Tour Buddy App’

Savannah is de oudste stad in de Amerikaanse staat Georgia en fascineert bezoekers met tal van bezienswaardigheden en spookverhalen. Tijdens een wandeling met de gratis app “Savannah Experiences” ontdek je de verschillende facetten van Savannah door je eigen route samen te stellen. Vervolgens lees of luister je naar de informatie over alle belangrijke bezienswaardigheden die je passeert. In plaats van je eigen route uitstippelen, kun je ook een begeleide audiotour volgen. Deze vier kilometer lange route neemt je mee door de mooiste historische wijken, langs de meest beroemde highlights en musea en natuurlijk naar de beste plekken om te shoppen of uit te gaan. De app is in het Engels en gratis down te loaden in de Apple Store voor iPhones en in de Google Play Store voor de Android-devices.

De app werkt offline en biedt een uitgebreid inzicht in het historische Savannah. Met de app ontdek je de prachtige pleinen, mooiste huizen, verborgen tuinen, oude kerken en begraafplaatsen en worden Savannah’s best bewaard gebleven geheimen aan je geopenbaard inclusief een aantal spookverhalen waar de koude rillingen van over je rug zullen lopen.

 

 

Enig in zijn soort: het Savannah Prohibition Museum

Het American Prohibition Museum (het Verbodsmuseum) is de nieuwste toevoeging aan de geschiedenis van Savannah. Het Museum, gelegen bij de bruisende City Market, heeft dertien verschillende galerijen vol met voorwerpen uit het Prohibition-tijdperk, interactieve displays, historische auto’s en indrukwekkende, levensechte waxfiguurtjes die speciaal voor het museum zijn ontworpen. Deze unieke tentoonstelling duikt diep in één van de meest controversiële en invloedrijke perioden in de Amerikaanse geschiedenis. De museumtour is self-guided, zodat je je eigen tempo kunt volgen. De zelfgeleide tour leidt je uiteindelijk naar het hart van het museum waar een ​​authentieke bar uit de jaren 1920 is nagebouwd. Hier kun je je vergapen aan het prachtige antieke houtwerk terwijl je geniet van authentieke cocktails geserveerd door gekostumeerde barmannen. Last but not least: in het huidige historische district van Savannah mogen alcoholische drankjes openlijk op straat worden geconsumeerd. Dus museumbezoekers die liever hun cocktail onder een heerlijk Georgia’s zonnetje drinken, gieten hun drankje uit hun delicate – en origineel uit de jaren 20 komende – glas in een to-go cup voordat je het museum verlaat. Proost!

 

 

Verse garnalen met blackbeards nakomeling

Een uur rijden ten zuiden van Savannah ligt een tweetal steden die fungeren als gateway naar de Golden Isles. Brunswick dat net als Savannah de laatste jaren geweldig ontwikkeld is. Naast charmante winkels en restaurants, kun je ’s avonds ook mee varen met een ‘crab cutter’. De vers gevangen garnalen worden direct aan boord bereid én geserveerd. Overigens… de Lady Jane is de enige garnalenkotter die het wettelijk is toegestaan om toeristen mee te nemen op haar vaart. En het gerucht gaat dat haar kapitein Larry Credle is een afstammeling is van de beruchte piraat Blackbeard die ooit de Caribische wateren onveilig maakte…

In het kleine stadje St. Mary’s, een paar kilometer ten zuiden van Brunswick, mag je naast het wandelen van de History Walk ook een bezoek aan het Submarine Museum niet missen. Hier vind je onder andere de modernste onderwaterperiscoop van heel Amerika. De indrukwekkende witte zuilen van de Antebellum villa’s en een verborgen schat als de afgelegen begraafplaats vol met eikenbomen gewikkeld in Spaans mos en nostalgische engelenstandbeelden voelen alsof je teruggeworpen bent in de tijd en meespeelt in een een scène van ‘Gone with the Wind’.

Jekyll Island – Van miljonairseiland naar vakantieparadijs

Rond de eeuwwisseling waren de Golden Isles aan de Atlantische kust van Georgië een populaire overwinteringsplaats voor de superrijken. Beroemde families zoals de Rockefellers, Vanderbilt, Goodyears en Pulitzers behoorden allemaal tot de 50 leden van de exclusieve Jekyll Island Club. Vandaag de dag is Jekyll Island een vakantieparadijs met ongerepte natuur, tennisbanen, een waterpark, 30 kilometer fietspaden, een vissteiger en het gerenommeerde Jekyll Island Club Hotel. Het voormalige Club House is nu een mooie 4-sterrenaccommodatie. De Jekyll Island Golf Club werd opgericht in 1894 en bestaat uit vier golfbanen met in totaal 63 holes. Kilometers zandstranden – waaronder het fotogenieke drijfhoutstrand met honderden enorme omgevallen bomen – nodigen uit tot wandelen en zwemmen. Het Georgia Sea Turtle Center is een kuuroord voor gewonde zeeschildpadden, brengt de nesten in kaart en zet zich in voor het behoud van het maritieme leven. Het eiland is via een dam verbonden met Brunswick en is met de auto te bereiken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.