Georgia

Georgia is uitstekend en voor weinig geld bereikbaar. Het heeft dan ook de drukste luchthaven ter wereld.

Reizen naar Georgia

Atlanta International (ATL) is de drukste luchthaven van de wereld. De omgeving van Atlanta is meteen het meest stedelijke deel van Georgia, met 4 miljoen inwoners. Heb je genoeg van het snelle leven, dan geniet je binnen enkele uren van de bergen in het noorden, de heuvels en vlaktes in het westen en oosten en het traditionele platteland in het zuiden. De zuidelijke gastvrijheid maakt dat jij je overal even welkom en thuis voelt.

CityPASS kortingskaart voor Georgia

Met de CityPASS kortingskaart krijg je korting in Georgi op vele musea, attracties en zoo’s. De korting voor je entreebewijs kan soms oplopen tot 50%! Zorg dus dat je vooraf de CityPASS koopt via Verkeersbureaus. Vaak krijg je ook voorrang bij de ingang van de attracties of dierentuin. Je hoeft hierdoor niet in de rij te staan. De Citypass vertegenwoordigt een bedrag van $127,28 en kost slechts $74 voor een volwassene en $54 voor een kind (3-12 jaar).

Bestel je CityPASS korting voucher voor Atlanta op www.cityPASS.com

 

korting met de CityPASS

 

De CityPASS is geldig bij onderstaande deelnemers in Atlanta:

  • World of Coca-Cola
  • Inside CNN Studio Tour
  • Zoo Atlanta of Atlanta History Center
  • Fernbank Museum of Natural History of High Museum of Art

Sport, vrije tijd & wellness in Georgia

Voor verschillende buitenactiviteiten ben je in de staat Georgia aan het juiste adres. De staat is voornamelijk vlak, maar in het noorden is het relatief heuvelachtig. De Blue Ridge Mountains in het noordoosten van Georgia is met de top van Brasstown Bald (1458 meter) het hoogste punt. Ook heeft Georgia meerdere rivieren, meren en bosgebieden. Daarnaast bezit de staat over enkele grote, bekende steden zoals Atlanta, Columbus en Savannah.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Buitenactiviteiten voor de avonturiers

Eén van de bekendste en de langste ‘whitewater rafting’ rivieren, is de Chattahochee River in Columbus. De rivier is ongeveer 4 kilometer lang en is geschikt voor beginners en gevorderden. Veel whitewater rafting hobbyisten komen speciaal voor de rivier naar Columbus. Liever de hoogte in? Dan is ‘zip lining’ (oftewel een kabelbaan) een interessante uitdaging. Bij zip lining vlieg je aan een kabel naar beneden. Deze vlucht, die je kan maken in Columbus, haalt snelheden van bijna 65 kilometer per uur! De zipline strekt over de Chattahoochee rivier en er kunnen twee mensen tegelijk naar de overkant vliegen. Ben je in de buurt van Chattahoochee River en zijn er hoge temperaturen? Ga dan met de Cool River Tubing (een grote zwemband) over de rivier. Bezoekers die nog steeds niet voldaan zijn, kunnen gaan kajakken of skydiven.

Relaxen in de prachtige parken

Wil je even heerlijk ontspannen, maar tegelijkertijd toch wat zien? Dan zijn er een aantal mooie plekken in Georgia die zeker ene bezoekje waard zijn. Zo heb je Cumberland Island waar een populatie wilde paarden leeft. Loop over het uitgestrekte strand en bekijk deze prachtige edel dieren. Een andere rustgevende plek is de North Georgia Mountains. Vooral in de herfst is het uitzicht spectaculair dankzij de prachtige gekleurde bomen op de bergen.

Beleef de Amerikaanse sporten

De Verenigde Staten is een echt sportland! De typische Amerikaanse sporten zoals American football, honkbal, basketbal en ijshockey zijn enorm populair. Ga je voor het eerst naar een wedstrijd van één van deze typische Amerikaanse sporten, dan zal je versteld staan van de ambiance tijdens de wedstrijden! Vind hier meer informatie over de sporten in Georgia: www.exploregeorgia.org/things-to-do/sports-racing

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Spa en wellness

Genieten in een heerlijke spa en ondertussen de wind van de Atlantische oceaan in je gezicht voelen klinkt toch ontspannend? De Cloister at Sea Island Resort is een spa die gelegen is aan de oceaan. Ze bezitten over een privéstrand, behandelkamers, diverse sauna’s, stoombad en zwembad. Eerst liever nog even actief bezig zijn? Dan kun je hier een potje golfen of fitnessen en de dag afsluiten met een heerlijk diner. Kijk voor meer informatie op www.seaisland.com. In Pine Mountain, vlakbij Atlanta, ligt Callaway Gardens’ Spa Prunifolia midden in de natuur. De gasten kunnen ontspannen in de tuin en het vlinderhuis bezoeken. Speel een potje golf, ga klimmen en vlieg via een kabelbaan naar beneden. Aan het einde van de dag kun je genieten van een massage en de spieren laten ontspannen in de sauna www.callawaygardens.com

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Georgia