Reisorganisatie Better Places biedt een inkijk in het nieuwe Tunesië

Tunesië heeft, in de nasleep van de Arabische Lente, een roerige tijd doorgemaakt. Maar nu het land de overgang naar een democratie voor een groot deel gemaaktheeft en de toeristen de weg naar de strandresorts weer hebben gevonden, is het tijd om het land ook als een ander soort bestemming onder de aandacht te brengen: als een modern Arabisch land, dat rijk is aan culturele hoogtepunten en geschiedenis en over een zeer divers landschap beschikt.


Met een veerkrachtige bevolking die je als reiziger met open armen zal ontvangen. Een land dat uitnodigt om er een prachtige rondreis te maken. En dat kan nu met Better Places, dat als een van de eerste reisorganisaties in Nederland een individuele rondreis door dit prachtige land aanbiedt.

Land van tegenstellingen

Tunesië is een land rijk aan tradities en tegenstellingen. Er zijn koloniale ‘nouvellesvilles’ waar goedopgeleide jonge mensen op een terras aan een espresso nippen maar ook labyrintische dorpjes waar de tijd stil heeft gestaan en zwaargesluierde vrouwen hun huis in schieten als ze een vreemdeling zien. Het noorden heeft groene bergen die meer neerslag dan Nederland ontvangen en op een paar uur rijden, in het zuiden, begint de oneindige Sahara met zijn zandduinen.

 

 

Reizen in een rustig tempo

Tunesiëis daarnaast een relatief klein land (ongeveer 4 keer Nederland, waarvan de helft woestijn) dus in korte tijd kun je heel veel zien. Zo zijn er prachtige medina’s vol Islamitische monumenten en kilometerslange soeks (overdekte markten), spectaculaire Romeinse opgravingen, waaronder het bestbewaarde amfitheater buiten Italië, en de vierde Heilige Stad van de Islam.In het zuiden vind je oude ksardorpjes op de toppen van tafelbergen en eindeloze palmentuinen. Rustige stranden zijn er aan de noordkust bij Tabarka of op de onbekende Kerkenah eilanden.

 

 

In twee weken kun je al deze hoogtepunten bezoeken, reizend in een rustig tempo. Heb je wat meer tijd dan bezoek je daarnaast ook nog eens minder bekende gebieden als Cap Bon, waar cipressen en sinaasappelboomgaarden je doen denken dat je in Zuid-Europa bent.

Ontbijt bij de bedoeinen

Ontbijt bij de bedoeinen

Ideale bestemming voor families met kinderen

Ook voor families is Tunesië een fijne bestemming. Het is niet zo ver vliegen en de reisafstanden zijn klein. Omdat Tunesië twee verschillende klimaten heeft, zijn er familiereizen speciaal voor de zomer en winter uitgezet.Zo kun je in de herfst- winter- of voorjaarsvakantie een spannende week doorbrengen in de woestijn, deinend op de rug van een kameel of in de zomervakantie de bergen en de stranden in het noorden opzoeken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.