5 opvallende winterzaken in het seizoen 2018-2019

Het einde van het wintersportseizoen 2018-2019 is in zicht en de eerste slotweken in de verschillende wintersportplaatsen zijn van start gegaan. In Les Menuires en rondom Innsbruck in Oostenrijk zal het Paasweekend de laatste mogelijkheid zijn om te skiën.

In Val Thorens (net als Les Menuires gelegen in de regio Savoie Mont Blanc) wordt het wintersportseizoen vanaf 27 april afgesloten met de beroemde Dutchweek, vol festiviteiten. Check-in PR – vertegenwoordiger in Nederland van een aantal wintersportgebieden – zet als afsluiting van het seizoen 5 winterzaken op een rij die zijn opgevallen.

1. Veel beginnende skiërs op de latten

Ook voor degene die nog niet (goed) kon skiën – in welke leeftijdscategorie dan ook – was dit jaar een uitgelezen moment om zich voor het eerst aan deze ‘wintersport’ te wagen. Zo stond Stéphanie Versteeg van Expeditie Aardbol voor het eerst op de latten en verbeterde ook Roel van der Krabben van de populaire blog Manify.nl zijn skills op de pistes.

 

Lees ook dit artikel: 72 uur in Innsbruck

 

2. Ontdekking: een werelddag van de sneeuwpop

Blijkbaar viert de sneeuwpop ieder jaar op 18 januari zijn comeback, zo ook in Innsbruck. De 8 zou de vorm van de sneeuwpop symboliseren en de 1 de bezem die als arm dient. Noteer dus vast in de agenda voor volgend jaar!

3. Er was veel liefde op de pistes

In Savoie Mont Blanc werd niet alleen de liefde voor elkaar gevierd, maar ook de liefde voor de sneeuw. Van een romantisch gebaar op Valentijnsdag tot een ware bruiloft in de sneeuw.

 

 

4. Yoga in de sneeuw was hot

Yoga in de sneeuw? Het was ‘hot’ dit winterseizoen. Zo werd er tijdens Zen ô Sybelles yogales gegeven op de berg en stond Les Menuires een week lang in het teken van yoga en welzijn tijdens de Yogiskiweek.

5. De winter gaf een royale toegift

Op 4 april gaf de winter een royale toegift met een flinke sneeuwdump. In het Franse Les Menuires viel op die dag meer dan 25 cm sneeuw bovenop de mooie laag die er al lag, maar ook het gebied Sybelles kreeg een laatste toegift.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.