72 uur in Innsbruck

Combineer city en outdoor in een driedaagse trip naar Innsbruck. In en om de stad zijn verschillende ‘Walks to Explore’ routes uitgezet die je langs de mooiste plekken en belangrijkste bezienswaardigheden voeren.

Ook als terugkerende gast kun je via deze routes een nieuwe blik op de stad en haar omgeving werpen. Afhankelijk van jouw interesses kun je kiezen voor actieve, culturele of historische routes, of een combinatie van meerdere facetten. Met onderstaand reisplan zie je gegarandeerd zoveel mogelijk van de stad binnen drie dagen!

 

Lees ook dit artikel: 7 minimalistische accommodaties

 

DAG 1 – urban & alpine

Begin de dag met een goede kop koffie en apfelstrudel in het centrum van Innsbruck, bij Kröll. Laat je daarna door een lokale gids rondleiden door het centrum van Innsbruck of ga op eigen gelegenheid de historie van de stad ontdekken door het Habsburgerpad te volgen. Zo kom je zeker langs een aantal van Innsbrucks bekendste monumenten, zoals: het Gouden Dak, het Tiroler Volksmuseum, de keizerlijke Hofburg, de Hofkerk en de Triomfpoort. Voor een Tiroler lunch kun je aanschuiven bij restaurant Stiftskeller. Om ‘s middags de bergen in te trekken is geen berguitrusting nodig. Vanuit het centrum vertrekt de Nordkettenbaan naar de top. Vanaf het station Seegrube, op 1.900 meter, start de Perspektivenweg. Een prachtige wandelroute waarin inspirerende quotes van de Oostenrijkste filosoof Ludwig Wittgenstein zijn verwerkt. Bezoek op de terugweg lynxen, beren en adelaars in de Alpenzoo en wandel vanuit daar terug naar de stad, of neem de Nordkettenbaan.

 

 

DAG 2 – ontdek de stad van het WK wielrennen 2018 per fiets

Huur een fiets bij de sociale- en economische faculteit van de Universiteit Innsbruck en rijdt richting het noorden door de prachtige villawijk Saggen. Langs viaductbogen en de ‘party mile’ bereik je het grootste en modernste klimcentrum van Europa, waar je een sportieve stop kunt maken. Daarna behoefte aan wat verkoeling? Fiets dan langs de Inn naar de Baggersee en neem een duik in dit meer, dat beschikt over een picknickweide, eiland en restaurant. Na het oversteken van de Inn, kun je via de wijken St. Nikolaus en Mariahilf terugfietsen naar het stadshart. Passeer Eduard-Wallnöfer-Platz, waar dagelijks skaters en BMX-rijders hun beste kunsten vertonen. Op de Bozner Platz, om de hoek, kun je de stadsfiets vervolgens inleveren.

DAG 3 – panorama’s en hoogtepunten

Vertrek vanuit het stadscentrum, onder de triomfpoort door, richting Bergisel. Passeer de basiliek, het Klooster Wilten en de Grassmayr klokkengieterij. Allen zijn een cultureel bezoek meer dan waard. Bij het verlaten van de stad kom je langs Tirol Panorama. Een museum met een 360-graden linnen schilderij van 1.000m2, waarop de Tiroolse vrijheidsstrijd van 1809 wordt afgebeeld. Betreed vanuit hier de Sillkloof met haar ‘drakenrotsen’ en het ‘zonnedek’ dat bereikbaar is via een speciaal panoramapad. Sluit de dag letterlijk af bij het hoogtepunt van deze wandeling: de Bergisel springschans, ontworpen door architecte Zaha Hadid. Alleen voor het uitzicht van de top is het al een must-visit, maar met een beetje geluk tref je er een groep trainende springers (in het zomerseizoen zijn er dagelijks showspringers aanwezig!).

Uitgekeken? Natuurlijk niet!

Op de website van Innsbruck Tourismus staan nog veel meer routes, wandelingen en fietstochten. Reden genoeg dus om een bezoek aan de stad te verlengen of om nog eens terug te komen. Houd ook de agenda in de gaten. Daarop worden bijzondere evenementen vermeld, zoals: World Music Festival, International Film Festival, Crankworx BMX Festival, etc.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.