Dit zijn de highlights in Hamburg in 2019

Benieuwd waarom deze booming city aan de Elbe dit jaar niet op jouw citytrip-lijstje mag ontbreken? We zetten de Hamburg Highlights 2019 op een rij.

Grootste havenfestival ter wereld

Het Hamburg Port Festival vindt plaats van 10 tot 12 mei en viert de 830-jarige geschiedenis van de haven. Langs de oevers van de Elbe, tussen de HafenCity, de St. Pauli Landungsbrücken en de historische visafslag, biedt het grootste havenfestival ter wereld een mooi maritiem programma aan meer dan een miljoen gasten.

Hamburg Cruise Days 2017

Hamburg Cruise Days 2019

Tussen 13 en 15 september toveren de Hamburg Cruise Days de haven van Hamburg om tot één groot podium voor cruisefans. Het grootste openbare cruisefestival ter wereld vindt voor de zevende keer plaats met een recordaantal van 12 cruiseschepen.

AIDA cruise schip tijdens Hamburg Cruise Days in 2017

Het regent sterren

Hamburg heeft meer Michelinsterrenrestaurants dan ooit en tegelijkertijd wordt de stad steeds meer een hotspot voor een jonge, creatieve eet- en drankscene, met originele concepten die de moeite waard zijn om te proberen.

Michelin kende 18 sterren toe aan dertien toprestaurants (zoals Kevin Fehling’s The Table, Restaurants Haerlin en Jacobs) en onderstreepte daarmee de positie van de stad als het culinaire centrum van Noord-Duitsland.

Liever een culi event bezoeken? Kies dan bijvoorbeeld voor het Food Truck Festival aan de Reeperbahn (9-12 mei). Dit is het grootste Street Food Event van Duitsland en geeft veel culinaire inspiratie. Of wat denk je van The BIG BBQ (4-15 juni) op de St. Pauli Fischmarkt. Hier worden de beste varkens-, kip- en ribbengerechten bereid door toegewijde BBQ-kampioenen.

 

 

Een must voor elke foodie is de Eatstreet Market in de St. Pauli Rindermarkthalle (elke zondag) of de St. Pauli nachtmarkt die elke woensdag van 16.00 tot 22.00 uur wordt gehouden en door de grote keuze aan eetstalletjes veel mensen aantrekt.

Music city

Het zeer diverse en uitgebreide aanbod aan festivals heeft voor elke muziekliefhebber wat wils. Bezoek bijvoorbeeld het ELBJAZZ festival, Schleswig-Holstein Musik-, MS Dockville- of Reeperbahn-festival.

China Moses, Marius Neset & Guests, Theo Croker & DVRK FUNK zijn slechts een paar acts van de line up van het ELBJAZZ Festival.

Meer een fan van klassieke muziek? Bezoek het Schleswig-Holstein Musik Festival (SHMF) dat van 6 juni tot en met 1 september gehouden wordt.

Met meer dan 900 programmaonderdelen en talrijke locaties in de buurt van St. Pauli biedt het Reeperbahn festival (18-21 september) een podium voor opkomende bands en gevestigde artiesten. Het grootste clubfestival van Europa, dat zich richt op een breed scala aan muziekstijlen, neemt ook dit jaar de Elbphilharmonie als locatie op.

Sleep well

Met een totale toename van 700.000 extra overnachtingen in 2018 is het niet gek dat in 2019 naar verwachting 15 hotels in Hamburg openen. Het in maart 2019 nieuw geopende GINN Hotel Hamburg Elbspeicher is een van deze hotels en heeft een fantastisch uitzicht op de haven van Hamburg.

 

 

En het PierDrei Hotel opent bijvoorbeeld in de zomer haar deuren midden in de wijk HafenCity, tegenover het UNESCO-werelderfgoed Speicherstadt.

Must visits

Hebben we je overgehaald om naar Hamburg te komen? Vergeet dan niet bij deze must visits langs te gaan.

 • Elbphilharmonie. De nieuwe concertzaal met Herzog en de Meuron architectuur, is bekend om haar akoestiek, optredens van wereldklasse en topuitzichten vanaf het publieke kijkplein.
 • Speicherstadt. Het eeuwenoude Speicherstadt, dat nu op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, is het grootste aaneengesloten opslagcomplex ter wereld. Dit gedeelte van Hamburg kan het beste per boot of te voet worden verkend.
 • Port of Hamburg. Zo’n 13.000 schepen uit de hele wereld doen de op een na grootste haven van Europa aan.
  Stadhuis. Dit indrukwekkende stadhuis domineerde vroeger het centrum van de stad. Het prachtige zandstenen gebouw (gebouwd van 1886-1897) ligt op 4.000 eikenhouten palen, heeft 647 kamers en huisvest de senaat en het parlement van de stad.
 • Jungfernstieg (shopping!). Midden in het hart van de stad ligt de Jungfernstieg, die de verbinding vormt tussen het binnenmeer Alster en de omliggende winkels en attracties. Het is bekend om het beroemde Alsterhaus, maar ook om de kleine, verfijnde winkels.
 • Saint Michaels kerk. Hamburg heeft vele grote kerken – maar slechts één ‘Michael’: Op het 106 meter hoge platform is er een prachtig (en winderig) uitzicht op Hamburg, de haven en het omringende landschap.
 • Fish Market. Sinds 1703 wordt op de meest traditionele markt van Hamburg vrijwel alles wat niet vastgeschroefd is, verhandeld. Van stoffige porseleinen kannen tot een tsjilpende eenden familie. In de schaduw van de 100 jaar oude visafslag vind je bijna alles (elke zondag van 05.00 – 09:30 uur).
 • Old Elbe Tunnel. Toen de Olde Elbe Tunnel, ook wel ‘St. Pauli Elbe-tunnel’ genoemd, in 1911 werd geopend, was het een technische sensatie. In 2019 is het een nostalgisch en liefdevol verzorgd stukje Hamburgse geschiedenis.
 • Miniatur Wunderland. Het meest bezochte museum van Duitsland heeft miniatuurwerelden, variërend van de grootste modeltrein ter wereld, tot wereldsteden en indrukwekkende landschapsmodellen.
 • BallinStadt Emigration Museum. Meer dan vijf miljoen mensen die via Hamburg emigreerden gingen door BallinStadt. De kern van de tentoonstelling bestaat uit drie replica’s van de emigratiehallen in BallinStadt en vertelt de verhalen over emigratie en immigratie. Het museum werkte samen met Ancestry.com en gasten kunnen ter plekke databases raadplegen voor stamboomonderzoek.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.