3 miljard gasten kiezen voor Booking.com

Booking.com, een van ‘s werelds grootste digitale reisplatforms, heeft aangekondigd dat er sinds 2007 meer dan 3 miljard gasten verwelkomd zijn bij alle aangesloten accommodaties. Van deze gasten verbleven er 750 miljoen in alternatieve accommodaties zoals huizen, appartementen, boten en andere unieke verblijven.

In dezelfde periode waren er meer dan 400 steden over de hele wereld waar via Booking.com meer dan één miljoen gasten verwelkomd werden. 29 van deze steden werden door meer dan 10 miljoen gasten bezocht, waaronder Rome, Barcelona, Londen en Madrid.

 

 

“We zijn ontzettend trots op hoe ver we gekomen zijn. Samen met geweldige accommodatie-aanbieders over de hele wereld groeien we verder om de ontdekkingsreiziger in mensen wakker te schudden”, aldus Olivier Grémillon, Vice President bij Booking.com. “Het is ook fascinerend om vooruit te kijken naar de toekomst van het reizen. Die toekomst wordt onder andere bepaald door het steeds bredere aanbod aan nieuwe bestemmingen, de zich verder ontwikkelende technologie en de alsmaar toenemende interesse van reizigers om nieuwe plekken te ontdekken. Ongeveer 40 procent van onze actieve klanten heeft de afgelopen twaalf maanden een alternatieve accommodatie geboekt. Unieke accommodaties blijven centraal staan in de reis van morgen.”

 

 

Bovendien is het enorm belangrijk dat reizigers zich in alle uithoeken van de wereld thuis voelen. Hosts en aanbieders spelen hierbij een cruciale rol. Uit onderzoek van Booking.com onder meer dan 21.500 deelnemers wereldwijd blijkt dat bijna tweederde (63%) van mening is dat hun ervaring is verbeterd door hosts en aanbieders die hun verblijf onvergetelijk maken. Daarnaast stelt 62% tips van lokale hosts of aanbieders op prijs.

Alternatieve accommodaties sinds 2000

Booking.com is een pionier in het aanbieden van alternatieve accommodaties, want het eerste appartement werd al in 2000 aan het platform van Booking.com toegevoegd. In 2005 volgde het eerste chalet. De eerste hotelboot kon geboekt worden in 2006 en de eerste riad werd aangeboden in augustus 2007. Vandaag de dag telt Booking.com meer dan 28 miljoen listings. Reizigers kunnen kiezen uit meer dan 148.000 bestemmingen, in meer dan 220 landen en gebieden over de hele wereld.

De toenemende vraag van reizigers naar alternatieve accommodaties was ook terug te zien in de Booking.com Guest Review Awards van dit jaar. Bijna driekwart (73%) van alle winnende accommodaties bestond uit huizen, appartementen en andere unieke verblijven, inclusief boten, iglo’s, B&B’s en landhuizen.

Appartementen waren voor het tweede jaar op rij het best beoordeelde accommodatietype (36%). Ze bleven de categorie hotels opnieuw voor. Vier van de vijf best beoordeelde accommodatietypes waren: appartementen (269.649), hotels (148.913), pensions (78.574), B&B’s (66.697) en vakantiehuizen (56.303).

Onder de langst genoteerde en echt unieke listings van Booking.com bevinden zich deze verblijven: Residence Arco Plage, een prachtig vakantiehuis in de Franse plaats Olmeto, en Lakeside Town Farm, een gezellig, zelfstandig, geïntegreerd chalet in een actief boerenbedrijf van ruim 120 hectare in Engeland. Beide accommodaties verwelkomen al sinds 2005 gasten via Booking.com. Honeyguide Tented Safari Camps in het Kruger National Park in Zuid-Afrika biedt al meer dan tien jaar luxe tenten met modern design aan. De safari camps zijn gelegen op een steenworp afstand van de adembenemende flora en fauna van Afrika voor de meer avontuurlijk aangelegde klanten van Booking.com. In Nederland maken onder andere B&B Amstel Wake-up in Amsterdam, Boerderij Eben Haëzer in Staphorst en Vila Rozenhof in Almen deel uit van de accommodaties die het langst op het platform van Booking.com staan.

Gewaardeerd door gasten

De aanhoudende waardering en interesse van reizigers om een grote verscheidenheid aan unieke verblijfservaringen te beleven wordt dus op meerdere manieren bevestigd. Niet alleen door het recordaantal gasten van het platform, maar ook door de trends in de Guest Review Awards en recent onderzoek van Booking.com. Van once-in-a-lifetime-ervaringen zoals The House of Sparkle in Londen, The Unicorn House in Milaan en Kevin Hart’s Tiny House in New York City, tot het herbeleven van je studententijd in Trinity College in Dublin, Ierland, sterrenkijken bij Hasan Zawaideh Camp in Wadi Rum, de zon aanbidden bij The Bali Dream Villa Seminyak en de fjorden ontdekken bij Orca Island Cabins in Seward, Alaska; de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.