Stap op de fiets en maak de tour van je leven!

Fietsvakanties worden steeds populairder onder Nederlanders. En dan hebben we het niet over het meenemen van de fiets achterop de caravan of auto. Nee, een fietsvakantie met de fiets als enige vervoersmiddel. Bekijk hier tips voor een ideale fietsvakantie!

Foto Ralf Bernhard

Fietsen in Zuid Afrika

Een tocht van meerdere weken, waarbij je gewapend met een tentje en een slaapzak de drukte van de overbevolkte steden achter je laat en de wijde wereld intrekt. Slapen onder de sterrenhemel in de wilde natuur, koken op een gaspitje en urenlang fietsen door onbekende landschappen. Het is niet alleen de ideale manier om zo veel mogelijk van een land te zien en mee te maken, het is ook nog eens gezond, milieuvriendelijk en goedkoop!

 

 

Dus ben jij er klaar voor om de uitdaging aan te gaan? Om je matras voor de komende maand(en) in te wisselen voor een slaapmatje? Om je kledingkast in te ruilen voor een compacte tas voor op je fiets? Om te leven uit een rugzak? Begin dan maar alvast met het vastbinden van je survival kit aan je bagagedrager. Dit gaat de tour van je leven worden. Om je op weg te helpen welke bestemming past bij jou wensen, hebben we enkele van de mooiste fietslanden voor je op een rij gezet. Als dit je eerste bikepacking tour is, lees dan eerst hier alle tips over het kiezen van de juiste fiets.

cape-town-Foto Ralf Bernhard

Kaapstad

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een van de landen die gemaakt is om te fietsen. Een wereld van landschappen en culturele diversiteit in een regio. Een aangenaam klimaat, spectaculair wildleven, idyllische stranden, oneindige wijnvalleien, met sneeuw bedekte bergtoppen en nog veel meer. Je kunt er voor kiezen om de bekende Garden Route te fietsen, een 700 kilometer lange tocht langs prachtige stranden, een olifantenpark en gave steden. Voor diegene die graag de minder gebaande paden betreden, is de minder toeristische, ruige Wild Coast ontzettend gaaf om te ontdekken. Dramatische kliffen, verlaten stranden en Boheemse dorpje; goedkope kreeft eten op het strand en wild kamperen onder de vrije hemel.

Foto Marthe Lem

Fietsen in Portugal

Portugal

Als je wilt beginnen met een fietstocht iets dichter bij huis, dan is Portugal een geweldige keuze. Dit veelzijdige land heeft prachtige landschappen, variërend van kuststroken, schitterende rivieren en bergen tot charmante steden en afgelegen dorpjes. Tel daar het warme klimaat, de aardige bewoners en heerlijke lokale wijnen bij op en je hebt de ideale bestemming. Een van de meest adembenemende routes begint bij het karakteristieke stadje Porto. Je begint bij de monding van de Douro rivier en fiets langs de Douro-vallei richting het noorden. Langs wijngaarden, groene heuvels, kleine dorpjes en natuurlijk met uitzicht op de schitterende rivier. Kampeer langs de rivier of in een van de boerderijen onderweg.

 

 

Oman

Oman is een nog relatief onbekende vakantiebestemming. Een klein landje in het Midden-Oosten, dat vanwege haar rumoerige buurlanden (ten onrechte) niet op de kaart staat als vakantieland. Dit prachtige land is een smeltkroes van culturen, met waanzinnige landschappen en ontzettend vriendelijke inwoners. Fietsen in Oman betekent vriendschappen maken met de lokale bevolking, slapen in de woestijn, verse vis grillen op hagelwitte stranden en afkoelen in de turkooizen zee. Voor de echte die-hards zijn er ook prachtige bergen om door heen te fietsen. Zorg er alleen voor dat je de Omaanse zomer vermijdt, dan kunnen temperaturen oplopen tot zo’n 45 graden.

Foto Ralf Bernhard

Fietsen in Oman

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.