Dit is hoe Emirates helpt om dieren in het wild te beschermen

De Emirates Group speelt een grote rol bij het ondersteunen en behouden van de biodiversiteit. Zo tonen de Dubai Desert Conservation Reserve en Emirates One & Only Wolgan Valley in Australië de jarenlange focus van Emirates op de bescherming van fragiele ecosystemen en ondersteuning voor duurzaam toerisme in zeer verschillende delen van de wereld. Beide natuurreservaten beschermen waardevolle ecosystemen en bieden tegelijkertijd unieke en duurzame ervaringen voor bezoekers van over de hele wereld.

Dubai Desert Conservation Reserve

De Emirates Group financiert de 225 vierkante kilometer grote Dubai Desert Conservation Reserve (DDCR), een inlandse woestijnhabitat die sinds 2003 door de overheid wordt beschermd. Dit is het grootste stuk land dat Dubai aan één project heeft gewijd om Dubai’s unieke woestijnomgeving te behouden voor toekomstige generaties. De DDCR speelt een belangrijke rol in ecologisch onderzoek en werkt actief samen met zowel lokale als internationale universiteiten.

 

 

Het reservaat is ook een centraal punt voor beschermingsprogramma’s die zich richten op het herstel van dierenpopulaties die zich begeven in de Verenigde Arabische Emiraten, zoals de Arabische gazelle, zand gazelle en de Arabische oryx. Sinds hun herintroductie in de DDCR zijn de populaties van de antilopensoorten aanzienlijk toegenomen, wat het proces van onderzoek naar het verplaatsen van sommige oryx- en gazellesoorten naar andere beschermde gebieden in de regio heeft bevorderd. Meer dan 250 bedreigde Oostelijke kraagtrappen werden dit jaar ook vrijgegeven waarvan 25 uitgerust met tracking-apparaten om hun bewegingen en fokvoortgang te volgen.

 

 

Emirates One & Only Wolgan Valley

Emirates ondersteunt de bescherming van de flora en fauna van Australië al meer dan 10 jaar door de Emirates One & Only Wolgan Valley in New South Wales. Het resort was het eerste ter wereld dat een internationaal erkend koolstofneutraal-certificaat van het in Nieuw Zeeland gebaseerde CarboNZero ontving na het ondergaan van een uitvoerige beoordeling van broeikasgasemissies. Emirates One & Only Wolgan Valley doet ook regelmatig onderzoek naar het behoud van bedreigde diersoorten en het herstel van vitale vegetatie en boomplantactiviteiten. Deze dragen bij aan het herstel van habitats voor vitale vogelpopulaties, essentieel voor hun overleving op de lange termijn.

United for Wildlife en de Buenos Aires Declaration

Sinds 2015 heeft Emirates haar steun voor acties ter bestrijding van de illegale handel in producten van wilde dieren of wilde dieren voortgezet. Zo ondertekende de Emirates Group de Buenos Aires Declaration on Travel and Tourism and Illegal Wildlife Trade, een inspanning van de World Travel & Tourism Council (WTTC) om een ​​miljard reizigers te bereiken over de illegale handel in wilde dieren. Daarnaast focust deze verklaring zich op samenwerking met lokale gemeenschappen om duurzaam toerisme te ontwikkelen dat levensonderhoud biedt en de natuur beschermt. Het WTTC en het Wereld Natuur Fonds werken aan richtlijnen om illegale handel in wilde dieren en planten uit de reis- en toerismeketens te elimineren.

De Emirates Group heeft ook een nultolerantiebeleid voor de handel in wilde dieren en planten aangenomen en heeft trainingen opgezet voor haar werknemers om signalen van gesmokkelde natuurproducten tijdens transport en screening van vracht te identificeren. Emirates zal geen verboden diersoorten, jachttrofeeën of producten in verband met illegale natuuractiviteiten vervoeren.

dnata Wildlife Conservation and Nature

dnata heeft onlangs een MOU ondertekend met de University of Pretoria in Zuid-Afrika om hun onderzoeks- en rehabilitatieprojecten te ondersteunen. Onder het label dnata4good wil het partnerschap dierenlevens en het milieu beschermen door te focussen op onderzoek, diergeneeskundige trainingen te geven, meer vrijwilligers betrekken en ervoor te zorgen dat de nodige maatregelen worden genomen om voor gewonde dieren te zorgen en hen te rehabiliteren om terug te keren in het wild.

Give a Ghaf

Emirates Group medewerkers die in Meydan Heights (Verenigde Arabische Emiraten) wonen, zullen deelnemen aan een Ghaf boom-plantingsevenement op 27 april in samenwerking met Goumbook. Het evenement wil het bewustzijn vergroten over het belang van het behoud van de levende woestijn, met een specifieke focus op de Ghaf-boom. De Ghaf is een droogtetolerante, groenblijvende boom die bestand is tegen ruwe woestijnomgevingen en kan worden gebruikt voor vergroeningsdoeleinden terwijl water wordt bespaard.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.