Bezoek kleurrijk Trentino dat uit haar winterslaap ontwaakt

Na een lange periode van korte en koude dagen breekt de lente aan en ontwaakt de natuur uit haar winterslaap. De bloei van fruitbomen en bloemen kondigen de lente aan in de valleien en bergen van Trentino. Bezoekers aan het prachtige gebied worden één met de natuur.

Flower Power in de Alpen

In de lente zijn de appelboomgaarden en kersenbomen in Val di Non gehuld in een deken van roze en witte bloesem. Dit natuurspektakel is vanaf begin april te bewonderen en te ontdekken via de talloze fiets- en wandelroutes door de boomgaarden.

Weg van de gebaande paden ligt het Pian della Nana, een plateau op 2.000 meter hoogte in de Brenta Dolomieten. Hier kleurt de natuur groen en geeft een bloementapijt van alpine bloemen de woeste bergen van de Dolomieten kleur. In de weides van Val di Ledro, in het Unesco Alpi Ledrensi & Judicarie biosfeer, groeien meer dan 1.000 soorten inheemse bloemen; van Mediterrane bloemen rondom het Gardameer tot edelweiss op 2.000 meter hoogte in Val di Concei. In Alpe di Tremalzo zijn zelfs 24 zeer zeldzame en beschermde soorten te vinden. Van mei tot juni kleuren de weides in Dromaè roze van de fuchsia bloem en felgeel van de narcissen.

Een echte aanrader is de botanische wandelroute in Monte Baldo, vlakbij het Gardameer. Deze route leidt langs historische overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog en met een beetje geluk spotten wandelaars onderweg wilde orchideeën, lelies en anemonen. De vier routes van de Trekking delle malghe e dei fiori del Baldo (trekking langs de boerderijen en bloemen van Monte Baldo) zijn perfect voor wie graag een wat langere wandeling maakt. Op deze duurzame routes op grote hoogte ontdekt men de verschillende bloemsoorten die dit berggebied karakteriseren. De Monte Baldo stond in de Oudheid bekend als Hortus Italiae, de tuin van Italië.

 

 

Natuurparken

Trentino is het land van de indrukwekkende natuurparken en adembenemende uitzichten. Met eindeloze paden, bewegwijzerde routes, rots beklimmingen en klimpaden kunnen gasten de natuurparken ontdekken. Tussen april en juni organiseren de natuurparken en parken die aangesloten zijn tot het Reserve Network weekenden met activiteiten, zoals het plukken van wilde kruiden om mee te koken, vogel spotten en wandelingen door de weides vol alpine bloemen onder begeleiding van een expert.

De leukste hotspots in Trentino in een gratis reisgids

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

Bee Wellness op de Pinévlakte

Had je ooit gedacht dat zoemende bijen een ontspannend effect kunnen hebben? Gasten dompelen zich al liggend op een bed van alpenhooi onder in de geur en geluiden van de bijenkorf. Kom helemaal tot rust in de prachtige omgeving van de Pinévlakte, op slechts een half uur rijden van Trento.

 

 

Wellness route langs het Levico meer

Natuur, rust en wat gezonde fysieke activiteit: alle ingrediënten om je als herboren te voelen. Volg de Strada dei Pescatori (de Vissersweg) aan de oevers van het meer van Levico en laat je leiden door het advies dat je onderweg tegenkomt op de tafels. Dit traject van 2,5 km langs het schitterend groene meer geeft je een fysieke en mentale opkikker.

Yoga in de buitenlucht

Yoga verhoogt de flexibiliteit, verbetert vitale energie en brengt het lichaam in evenwicht. Een yogasessie in een bos van sparren en lariksen in het Nationaal Park Stelvio is ook eens hartstikke goed voor de longen en vult het hart met emotie. Yogaliefhebbers beleven een unieke ervaring in de Thermen van Rabbi, in de Val di Sole.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.