Geniet extra lang van de dubbeltentoonstelling van Erwin Olaf

Op dinsdagmiddag 16 april werd de 200.000ste bezoeker van de dubbeltentoonstelling Erwin Olaf feestelijk ontvangen in het Gemeentemuseum. Maaike van Tilborg was met haar vriendin naar de tentoonstelling gekomen en werd door Erwin Olaf zelf gefeliciteerd. Ook ontving ze van hem een exemplaar van zijn boek Erwin Olaf – I Am dat hij ter plekke voor haar signeerde. Maaike was zeer verrast.

Tijdens haar studie aan de kunstacademie in Rotterdam was Erwin Olaf al een grote inspiratiebron. Het succes van de dubbeltentoonstelling is aanleiding voor het Gemeentemuseum en Fotomuseum Den Haag om in beide musea de tentoonstelling te verlengen t/m zondag 16 juni.

 

 

Erwin Olaf is trots op het grote succes “Ik heb dit vooraf niet zien aankomen. Je hoopt natuurlijk wel dat mensen enthousiast reageren wanneer je al die veertig jaar werk bij elkaar toont en de mensen uitnodigt om in jouw wereld te stappen. Het voelt voor mij ook kwetsbaar. Dat mensen laten blijken dat ze geraakt zijn door mijn werk ontroert me enorm”.

 

 

Directeur Benno Tempel: “Wat ons zeer verheugt is dat bezoekers van alle leeftijden vanuit het hele land, en soms ook vanuit het buitenland, naar de tentoonstelling komen. Voor bijna 25% van hen was dit het eerste bezoek aan het Gemeentemuseum. We zien dat ook terug in de enthousiaste reacties over ons gebouw op sociale media. Behalve de prachtige foto’s van Erwin zelf worden ook onze trappenhuizen met wandschilderingen van Sol LeWitt, de imposante hal gevuld met daglicht en details die uniek zijn aan het gebouw zoals de speciaal voor het gebouw ontworpen bakstenen veelvuldig gedeeld”.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.