Dit zijn de meest geboekte paasbestemmingen in Nederland

Met Pasen in het vooruitzicht worden er weer massaal plannen gemaakt: een lang weekend biedt namelijk volop mogelijkheden. Zoals elk jaar zullen ook weer veel toeristen ons land bezoeken. Booking.com dook in hun data om te achterhalen waar de paastoeristen vandaan komen die hun weekend in Nederland doorbrengen.

Hieruit blijkt dat de grootste groep uit Duitsland komt. Op een tweede plek staan Nederlanders met een weekendje weg in eigen land. De lijst wordt verder aangevoerd door Britten, Italianen en Spanjaarden.

Onder Nederlanders die een lang weekend weggaan is Maastricht het populairst, gevolgd door Valkenburg, Amsterdam, Texel-De Koog en West-Terschelling. Hierbij worden hotels het meest geboekt, daarna zijn appartementen, guest houses, hostels en B&B’s favoriet.

De meest geboekte buitenlandse steden door Nederlanders tijdens Pasen zijn Parijs, Berlijn, Londen, Barcelona en Rome. Voor de reizigers die dit jaar buiten de gebaande paden willen treden heeft Booking.com de volgende selectie van originele bestemmingen op een rijtje gezet.

 

 

Dovadola, Italië

Verken de prachtige Italiaanse streek Forlì-Cesena met een verblijf in Locanda Montepaolo in Dovadola. Deze herberg ligt vlak bij de berg Montepaolo en is daarmee een ideale uitvalsbasis om te wandelen of fietsen in de omliggende heuvels. Voor een ultiem paasgevoel bezoek je het nabijgelegen Tredozio. Dit kleine dorp organiseert tijdens Eerste en Tweede Paasdag de Palio dell’uovo: een evenement vol leuke uitdagingen, zoals eieren gooien en een eierenrace. De eerste editie vond plaats in 1964 en inmiddels wordt de jaarlijkse viering door 300 vrijwilligers ondersteund.

 

 

Sint-Petersburg, Rusland

De wereldberoemde, weelderig versierde Fabergé-eieren maken sinds het midden van de 19e eeuw deel uit van de Russische cultuur. Tsaar Alexander III liet toen de eerste van deze sierlijke eieren maken als paasgeschenk voor zijn echtgenote Maria. Laat jezelf dit paasweekend net zo luxueus in de watten leggen en laat je koninklijk behandelen in het Majestic Boutique Hotel Deluxe. Het hotel is ideaal gelegen om de stad en de wijk Tsentralny te verkennen: een geweldige keuze als je graag cultuur wil proeven.

Bessières, Frankrijk

Zuid-Frankrijk is een heerlijk vooruitzicht als je een paar dagen vrij hebt. En het wordt nog beter als je in het Chateau Castelrives in Bessières logeert. Dit kasteel komt nog uit de tijd van Napoleon en ligt in een park van vijf hectare aan de rivier de Tarn. Mocht jij tijdens Pasen je eieren liever bereid dan versierd hebben, dan ben je in dit dorp ook aan het juiste adres. Hier wordt jaarlijks de Confrérie de l’Omelette Géante, of het Broederschap van de Reuzenomelet, georganiseerd, waarbij zo’n 50 vrijwilligers op Tweede Paasdag een gigantische omelet van 15.000 eieren bereiden. Deze traditie is naar verluidt ontstaan, nadat Napoleon de regio bezocht en hier zó genoot van een omelet dat hij de bevolking vroeg een reuzenomelet te bakken voor zijn troepen.

Speciaal voor het paasweekend geeft Booking.com 20% of meer korting op geselecteerde accommodaties. Klik hier voor de 177 paasdeals in Nederland, en de duizenden paasdeals in het buitenland.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.