Hieraan moet je auto voldoen als je ermee op vakantie gaat

Ga je dit jaar op vakantie met de auto? Het is dan wel belangrijk dat je auto in een goede staat verkeert. Zo voorkom je dat je tijdens de vakantie pech krijgt, maar ook dat je risico loopt op een boete. Hieronder vind je een aantal eisen waar je auto minimaal aan moet voldoen. Op deze manier weet je (bijna) zeker dat een auto met pech de vakantie niet zal verpesten.

Voorkom pech op vakantie met je auto

Voorkom pech op vakantie met je auto

Winterbanden nodig of niet?

Ga je op wintersportvakantie? Dan is het absoluut aan te raden om je auto te voorzien van winterbanden. In veel landen is het namelijk verplicht om winterbanden onder de auto te hebben bij winterse omstandigheden. Dit is in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg bijvoorbeeld verplicht. Zorg van tevoren dat jij je altijd goed inleest over de verplichtingen in een land. Zo moet je in de meeste landen ook verschillende spullen in je auto hebben. In Duitsland ben je onder andere verplicht om een gevarendriehoek en een EHBO doos mee te hebben.

In de winter heb je meer kans op pech

In de winter heb je meer kans op pech

Is de auto betrouwbaar genoeg?

Voordat je op vakantie gaat, moet je er zeker van zijn dat je op de auto kunt vertrouwen. Controleer of er voldoende vloeistoffen in de auto zitten. Vooral het oliepeil en de koelvloeistof zijn van groot belang. Het is ook verstandig om de auto nog eens goed te laten controleren voordat je op vakantie gaat. Dit kun je het beste door een professionele garage laten doen. Zo weet je in ieder geval zeker dat problemen ontdekt worden voordat je aan de lange rit naar je vakantiebestemming begint.

 

 

Heb je de juiste verzekering afgesloten?

Tijdens een lange rit is de kans op schade natuurlijk groter dan wanneer je kleine ritten in je eigen omgeving maakt. Het is dan ook van groot belang dat je de juiste verzekering hebt afgesloten. Je kunt de autoverzekering berekenen om zo zeker te zijn van de meest voordelige verzekering. Je kunt zo de autoverzekering afsluiten zonder te veel te betalen.Kies voor een abonnement op de wegenwacht

Het is een goed idee om je op de wegenwacht te abonneren voordat je op vakantie gaat. Zo weet je bij pech zeker dat je geholpen wordt. Een abonnement kost véél minder dan wat je anders zou betalen bij pech. Bovendien krijg je zo ook een goede service, terwijl je anders op zoek moet gaan naar een andere vorm van hulp. Dit is lastig, zeker als je de taal niet spreekt.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.