11% Nederlanders heeft liever een auto dan een partner

Het Grote Auto&Verkeer Onderzoek van Allsecur autoverzekeringen en Team Vier laat zien dat de Nederlander verslingerd is aan zijn auto. En niet zo’n klein beetje ook: 11% zou zelfs eerder zijn partner wegdoen dan de auto. 86% van de Nederlandse automobilisten wordt blij als hij zijn eigen auto ziet staan.

Nederlanders zijn dol op hun auto

Nederlanders zijn dol op hun auto

De auto is nog steeds veruit het favoriete vervoersmiddel. Het is niet alleen een middel om van A naar B te komen, de Nederlandse automobilist hecht ook veel emotionele waarde aan zijn auto. Uit onderzoek blijkt dat bijna alle autobezitters, 86%, écht blij worden als zij hun auto op de parkeerplaats zien staan. Jongere automobilisten, 34 jaar en jonger, worden warmer van hun auto dan oudere autorijders. Bij 11% slaat dat gevoel om in echte liefde voor de vierwieler: zij gaan liever zonder partner door het leven dan zonder auto. Een Netflix abonnement moet het ook vergelden, 95% zet zonder pardon Netflix buiten de deur.

 

 

Erwin Wijman, autopsycholoog beaamt dat: ‘De auto is veel meer dan een vervoersmiddel van en naar een bestemming. Het is een verlengstuk van ons drukke leven geworden. We willen niet alleen zonder auto, we kúnnen niet meer zonder. Je gaat met je auto naar je werk, brengt je kinderen naar school of kinderopvang, bezoekt tussendoor je zieke vader, moet even naar de supermarkt, je kind ophalen bij ballet of hockey of op een speel- of logeeradres, ’s avonds naar een feestje waar geen OV komt. We leven in een auto-afhankelijke samenleving. De auto maakt ons snel, flexibel en wendbaar. Zonder auto stort het kaartenhuis in elkaar.’

 

 

Dat de autobezitter verslingerd is aan de auto blijkt ook uit de cijfers over autodelen. 63% zegt zijn auto absoluut niet te willen uitlenen via een autodeeldienst en slechts 5% van de autobezitters staat hier positief tegenover.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.