Kampeer op unieke locaties langs de Engelse kust

Wie op zoek is naar een vakantie vol verbazingwekkende natuurgebieden, pittoreske havensteden en kilometers aan strand zit aan de Engelse kust goed. Naast de vele hotels is er ook een ruime keus aan campings op de meest fraaie locaties.

Kamperen doe je bijvoorbeeld midden in het bos, direct aan het strand of op een boerderij. De campings bieden vaak een boerderijwinkel met verse lokale producten, een speeltuin voor kinderen of een visvijver voor liefhebbers. Tijd om de camper of caravan mee de Noordzee over te nemen! En voor wie rust en comfort zoekt, bieden veel campings ook glamping accommodaties, sauna en zwembad aan. Genoeg keus aan de Engelse kust! En om het iets makkelijker te maken, hieronder een aantal voorbeelden van unieke locaties.

 

 

Walk and Camp

De kust van Norfolk is een uitstekende locatie om te kamperen voor wie zowel van de zee als van het land wilt genieten. Kampeer hier bijvoorbeeld midden in het bos in Woodland Holiday Park. Door de vele hectaren bosgrond rond de camping, kun je hier prachtige wandelingen maken met grote kans op het spotten van bijzondere dieren zoals blauwe gaaien, grijze eekhoorns, boomklevers en als je echt geluk hebt, een muntjak. Voor wie op zoek is naar een uitdagendere wandeling, liggen ook de kliffen van Trimingham op korte loopafstand. Hier kun je prachtige wandelingen maken langs de kustlijn van Norfolk. Na afloop van een inspannende dag kun je op de camping uitrusten bij het zwembad of sauna, of drink een Engelse pint bij het campingrestaurant.

 

 

Luxe in Lulworth

Wie denkt dat luxe niet gecombineerd kan worden met kamperen heeft het goed mis. Zo vind je in Dorset in het Durdle Door Holiday Park naast caravanplaatsen ook luxe vakantiehuisjes. Het park bevindt zich in een Area of Outstanding Natural Beauty op het landgoed Lulworth. Hier zit je dichtbij de meest prachtige bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de beroemdste stenen boog ter wereld, Durdle Door, waar tevens de camping naar is vernoemd. Geniet van het panoramische uitzicht en het kristalheldere water van de Lulworth Cove. Of bewandel de Jurassic Coast en ervaar de torenhoge kliffen, bogen en grotten en prachtige stranden langs de kust.

Zand tussen je voeten

Het 5-sterren bekroonde Golden Sands Holiday Park ligt verscholen in het mooie dorpje Cresswell, met kilometerslange zandstranden voor de deur. Hier hoef je alleen maar de voordeur uit en je staat al bijna op het strand. Kom tot rust en geniet van de activiteiten die de camping organiseert. Zo kun je Lama’s voeden, pony rijden, gebruik maken van de gym of sla een hole-in-one op de golfbaan. En voor wie het strand wil omwisselen voor de grote stad, ligt Newcastle-upon-Tyne gunstig op maar 30 minuten afstand.

Idyllisch kamperen op een boerderij

Wie de drukte van het dagelijks leven even wilt omzeilen zit goed op de Fairfield Farm. Deze bekroonde camping heeft een visvijver en een boerderij en ligt net buiten Eastbourne in het historische dorp Pevensey. De camping is ideaal voor het hele gezin. Zo zijn er pony’s, ezels, kippen, pauwen en eenden, samen met biggetjes en lammetjes in het juiste seizoen. Ook de actieve vakantieganger heeft hier een ruime keus aan activiteiten. Het is de ideale plek om op de fiets te verkennen, fiets bijvoorbeeld naar Herstmonceux voor het sprookjesachtige Elizabethaanse kasteel en de Observatory Science Centre. Of ga naar Pevensey Bay en verdiep je in de verschillende watersporten zoals zeilen, kajakken of windsurfen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.