Ervaar de natuur en al haar wonderen langs de Engelse kust

De Engelse kustregio’s hebben ontzettend veel te bieden wanneer het gaat om flora en fauna. De walhalla voor vogelspotters ligt op een paar uur afstand per boot of trein van Nederland en biedt een breed aanbod aan eindeloze stranden, slingerende wandelpaden, bruisende havensteden en verbazingwekkende natuurgebieden. Compact, divers en vol met verschillende diersoorten. De Engelse kust is een van de beste en gemakkelijkste plekken om de natuur en al haar wonderen te ervaren.

Op bezoek bij Atlantische grijze zeehonden

Bezoek de oostkust van Engeland om dichterbij de Atlantische grijze en gewone zeehonden te komen. Volg hier in de zomer de twee uur durende zeehondenwandeltocht in Walton Backwater in Essex onder begeleiding van een ervaren schipper en natuurkenner. Onderweg kom je zeehonden en vele andere zeldzame en prachtige vogels en dieren tegen die leven in het Hamford Water Nature Reserve. Ook de kust van Northumberland, in het noordoosten, is een belangrijk gebied in Europa voor de Atlantische grijze zeehond, deze zijn hier op elk moment van het jaar te zien. Als je geluk hebt, spot je hier misschien ook wel een dolfijn of walvis.

 

 

Walton-on-the-Naze met haar meest prachtige kliffen is de uitgelezen plek om fossielen te vinden. Deze kliffen vormen een van de mooiste geologische vindplaatsen in Groot-Brittannië en zijn daarom een Site of Special Scientific Interest (SSSI).

Zuidelijker en gemakkelijk te bereiken vanaf Nederland is Blakeney Point in Norfolk. Een boottocht vanaf dit punt is ideaal voor leuke vakantiefoto’s. November, december of januari zijn perfecte maanden om hier zeehondenpups te spotten.

 

 

Papegaaiduikers op de Farne-eilanden

Vanaf Seahouses is het zeevogelreservaat op de Farne-eilanden te bereiken per boot. Dit is de thuishaven van vele zeevogels waaronder papegaaiduikers, alken, zeekoeten en kuifaalscholvers. Bij deze unieke vogelgebieden aan de oostkust van Noord-Engeland zie je de natuur op haar best. Volg de promenades rond het eiland en ontdek de rijke variatie aan flora en fauna.

Migrerende Ganzen

Een zwerm vliegende rietganzen is een verbluffende vertoning te zien aan de kustlijn. Deze vogels zijn te vinden in Gibralter Point, Lincolnshire, Cley Marshes, Essex en Spurn Nature Reserve in Yorkshire. Op een herfstdag naar keuze migreren de ganzen van IJsland, waar ze de zomer doorbrengen, naar de Faroe Islands, voordat ze aankomen aan de Engelse kust.

Spot bedreigde rode eekhoorns

Verken de natuurreservaten van Dorset om bijzondere dieren te ontdekken. Hier is een groot aanbod aan flora en fauna te vinden, zoals otters, kerkuilen, herten, dolfijnen, boshyacinten en orchideeën. De veerboot in Dorset gaat van Poole Quay naar Brownsea Island, een paradijs voor dieren in het wild. De bijna uitgestorven rode eekhoorn is hier te vinden, net als sikaherten, pauwen en een verscheidenheid aan vogels waaronder blauwe reigers, kleine zilverreigers, aalscholvers, scholeksters, ijsvogels en kwikstaarten.

Loop tussen de tijgers

Ten noordwesten van de badplaats Great Yarmouth in Norfolk, kan men de Thrigby Hail Wildlife Gardens verkennen, waar zeldzame Aziatische dieren te bewonderen zijn, zoals tijgers, amoerluipaarden, reptielen en primaten. De houten loopbruggen op de Tiger Treetop Walk maakt het mogelijk om recht boven de tijgers te lopen en geeft een uniek uitzicht op de katachtigen. Durf jij het aan?

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.