Vlieg met Wizz Air van Eindhoven naar Krakau

Wizz Air, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij in Europa en de grootste lagekostenmaatschappij in Midden- en Oost-Europa, gaat op 17 september 2019 van start met een lijndienst tussen Eindhoven en Krakau.

Dat werd aangekondigd naar aanleiding van de verdere ontwikkeling van de WIZZ-basis in Krakau. De luchtvaartmaatschappij zal daar op 1 augustus een tweede Airbus A321 stationeren. Een derde Airbus A321 zal in september 2019 aan de vloot in Krakau worden toegevoegd.

Wizz Air zal drie keer per week van Eindhoven naar Krakau vliegen (op dinsdag, donderdag en zaterdag). Tickets kunnen geboekt worden op wizzair.com of via de mobiele WIZZ app vanaf slechts 19,99 EUR*.

 

 

Met deze nieuwe lijndienst erbij biedt Wizz Air 22 routes vanuit Nederland. De lagekostenmaatschappij vliegt vanuit Eindhoven, naast Krakau, ook naar 6 andere Poolse steden (Gdansk, Katowice, Lublin, Poznan, Warschau en Wroclaw).

De eerste WIZZ-vlucht vanuit Eindhoven steeg op in 2006. In 2018 vervoerde WIZZ meer dan 1,4 miljoen passagiers van en naar Nederland, goed voor een jaarlijkse groei van 8%. Dit jaar ondersteunen de Wizz Air-vluchten in de regio Eindhoven meer dan 1.000 banen** in aanverwante bedrijfstakken.

 

 

De toewijzing van een tweede Airbus A321 aan de basis in Krakau is goed voor een investering van 120 miljoen US dollar en creëert 42 nieuwe banen bij de luchtvaartmaatschappij en 100 extra indirecte banen in aanverwante sectoren. Dankzij de stationering van een extra Airbus A321 in Krakau zullen ook nieuwe routes naar Rome, Turijn, Tel Aviv, Birmingham en Reykjavik worden geopend.

* enkele reis, inclusief luchthaventaksen en niet-optionele kosten
** Volgens ACI worden 750 lokale banen gecreëerd voor elke 1 miljoen vervoerde passagiers per jaar

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.