Steeds meer toeristen ontdekken het wonderschone Trentino

Steeds meer toeristen weten de prachtige meren, uitgestrekte skigebieden, groene bossen en de vele wandel- en fietspaden van Trentino te vinden. Het totaalaantal reizigers naar de Noord-Italiaanse regio in de winter van 2017/18 plus de zomer van 2018 was 4.412.890.

Dit is een stijging van 4,9 procent ten opzichte van de winter van 2016/17 plus de zomer van 2017. Het aantal overnachtingen is met 4 procent gestegen.

 

 

Winter in Trentino

De voornaamste groei van het aantal toeristen naar de regio in Noord-Italië heeft in de winter plaatsgevonden. 7,7 Procent meer toeristen bracht een wintervakantie door in Trentino ten opzichte van de winter ervoor. Het aantal overnachtingen steeg met 7,9 procent. Ten opzichte van de winter van 2008/09 is de stijging van het aantal aankomsten 35,6 en het aantal overnachtingen 16,9 procent.

Zomer in Trentino

Het aantal aankomsten in de zomer van 2018 steeg met 2,1 procent ten opzichte van de zomer van 2017. Het aantal overnachtingen steeg met 0,1 procent. Over de jaren heen is het aantal toeristen in de zomer aanzienlijk gegroeid: er zijn 44,7 procent meer aankomsten en 20,4 procent meer overnachtingen in 2018 ten opzichte van de zomer van 2009.

Nederlanders naar Trentino

Het aantal Nederlandse reizigers naar Trentino in 2018 steeg met 3,2 procent. Een stijging van 11,7 procent in de winter ten opzichte van 2016/17 maakt duidelijk dat Trentino een steeds populairdere winterbestemming wordt voor de Nederlandse sneeuwliefhebber. Ook het aantal overnachtingen steeg fors met 9,8 procent in de winter. In de zomer zijn de Alpen in Trentino geliefd: steeds meer Nederlanders kiezen voor een zomervakantie in de bergen in plaats van aan de meren van Trentino.

 

 

Nederlanders brachten gemiddeld 5,5 nachten in de winter en 5,8 nachten in de zomer door in Trentino. Dit betekent dat de Nederlander gemiddeld meer overnachtingen per verblijf in Trentino maakte dan het algemene internationale gemiddelde. Het gemiddeld aantal nachten van internationale markten in de winter was namelijk 4, in de zomer lag het op 4,2.

De Nederlandse toerist is in de winter goed voor 1 procent van alle toeristen, in de zomer is dit 3,1 procent. De Italianen zelf zijn met 67,3 procent in de winter en 57,2 procent in de zomer de belangrijkste markt.

Het Italiaanse leven op haar best

In de charmante regio in Noord-Italië zijn 297 meren, ruim 800 kilometer aan pistes, bijna 6.000 kilometer aan wandelpaden en 431 kilometer aan fietspaden te vinden. Tel daar de verrukkelijke gastronomie en de culturele schatten zoals 200 kastelen, 88 musea en historische stadjes bij op en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie, het hele jaar door.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.