Ga zondag naar de Boek presentatie van De Meester van Elsloo

Op zondagmiddag 17 maart wordt in het Bonnefantenmuseum het eerste exemplaar van het boek De Meester van Elsloo: Van eenling tot verzameling aangeboden aan de directeur van de Vereniging Rembrandt, mevr. Fusien Bijl-de Vroe. De publicatie begeleidt de gelijknamige tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum, die op 21 februari werd geopend.

Co-auteur van het boek is mevr. Cynthia Osiecki, die dankzij een ‘Ekkart-beurs’ van de Vereniging Rembrandt in 2017 als wetenschappelijk medewerker aan het Bonnefantenmuseum verbonden was. Na de boekpresentatie geeft Osiecki een lezing over de Meester van Elsloo.

Programma:

14:30u Inloop
14:35u Welkom door dhr. Stijn Huijts, directeur Bonnefantenmuseum
14:40u Aanbieding van het eerste exemplaar aan mevr. Fusien Bijl-de Vroe
14:50u Introductie op de tentoonstelling door dhr. Lars Hendrikman, conservator
15:00u Lezing mevr. Cynthia Osiecki: De Meester van Elsloo
16:00u Afsluiting met een drankje en/of tentoonstellingsbezoek

 

 

De Meester van Elsloo: van eenling tot verzameling

Lars Hendrikman, met bijdragen van Cynthia Osiecki en Elisabeth Mattison
Waanders uitgevers, Zwolle
Bonnefantenmuseum, Maastricht
ISBN 9789462622180 (Deze uitgave verschijnt ook in een Engelse editie: ISBN 9789462622197)

Meester van Elsloo: Van eenling naar verzameling

22.02.2019 t/m 16.06.2019

 

 

Het Bonnefantenmuseum presenteert een unieke en lang verwachte tentoonstelling van laatmiddeleeuwse houtsculpturen, waarin het fenomeen “de Meester van Elsloo” centraal staat. Wie is, of beter, wie zijn de Meester(s) van Elsloo? Onder andere het Louvre en het Victoria & Albert Museum, maar ook vele kerken uit de euregio hebben hun beelden uitgeleend. In de tentoonstelling blijkt dat de Meester van Elsloo geen grijpbaar begrip is maar eerder een verzameling eenlingen. De meer dan vijftig sculpturen vormen samen tot 16 juni 2019 de tentoonstelling Meester van Elsloo. Van eenling naar verzameling.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.