Thuishaven Bonnefantenmuseum krijgt ruim een half miljoen euro tijdens Goed Geld Gala

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ontving het Bonnefantenmuseum vorige week in Amsterdam een bijdrage van in totaal 502.583 euro.

De bijdrage van ruim een half miljoen euro helpt het museum niet alleen bij het uitoefenen van zijn kerntaken op het gebied van collectie, presentatie en educatie, maar maakt ook nieuwe initiatieven mogelijk. Directeur Stijn Huijts over de schenking: “De BankGiro Loterij ondersteunde ons al jaarlijks met een mooi bedrag, maar nooit eerder kregen we een half miljoen. Dankzij deze bijdrage kunnen we niet alleen doorgaan met het realiseren van mooie tentoonstellingen en aankopen, maar kunnen we ook investeren in projecten die gericht zijn op het bereiken van een nieuw en divers publiek. Ons jaarlijkse Bonnefanten Pinkpop-up museum is daarvan een voorbeeld, maar ook de plannen die we hebben voor een maandelijkse avondopenstelling.”

 

 

Thuishaven

Met een gerichte programmering, waarin (sub)culturen en gemeenschappen een podium krijgen en tegelijkertijd zorgen voor een nieuw en divers publiek, realiseert het Bonnefantenmuseum in 2020-2021 voor het eerst een maandelijkse avondopenstelling.

 

 

Het doel is om 1,5 jaar lang te experimenteren met specifieke doelgroepen en nieuwe bezoekers te bereiken in een bijzondere wisselwerking: regionale gemeenschappen krijgen de mogelijkheid om zichzelf te tonen aan de bezoekers, én maken samen met hun achterban kennis met het Bonnefantenmuseum. Het museum wil op die manier nog beter invulling geven aan zijn rol als thuishaven voor een breed en vooral nieuw en divers publiek.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.