Dit is het programma van het Ambacht in Beeld Film Festival 2019

Het programma van het Ambacht in Beeld Film Festival 2019 staat op de website en de ticketverkoop is gestart! Tijdens het filmfestival vertonen we internationale documentaires over ambachtelijk meesterschap, dit jaar onder andere uit China, Brazilië, India, Frankrijk, Engeland, Ghana en Iran.

Bij elke vertoning is er een Q&A met de makers of nagesprek met meesters uit Nederland. De openingsfilm is Carmine Street Guitars, over de New Yorkse gitaarbouwers Rick Kelly en Cindy Hulej. Kelly bouwt bijzondere gitaren van hout dat uit historische New Yorkse panden afkomstig is. In de film komen vele bekende muzikanten de winkel en werkplaats binnenlopen om op een gitaar te spelen. Beide gitaarbouwers zijn speciaal voor het festival overgevlogen en aanwezig voor een Q&A.

 

 

Namens het hele festivalteam, graag tot op het filmfestival!

Kaartverkoop van start!

De online kaartverkoop voor het Ambacht in Beeld Film Festival 2019 is gestart.
Het festival wordt gehouden van zondag 31 maart tot en met donderdag 4 april. De opening is op zondagmiddag 31 maart en elke avond zijn er twee programma’s met korte en lange documentaires, Q&A’s en talks. Bijna alle films zijn Nederlandse premières. Bekijk het festivalprogramma en koop online tickets via de website.

Dit zijn de Highlights

  • Zondagavond 31 maart, 21u: Set in Stone over een steenbewerkster in China, Women’s Gold over vrouwen in Ghana die shea boter produceren en de antropologische documentaire Louceiras over Braziliaanse pottenmaaksters.
  • Dinsdagavond 2 april, 21u: Een korte film over de studenten van de Londen Guild School en de Franse documentaire Le Trésor d’Angoulême over een ambitieus kunstproject dat met ambachtelijke meesters gecreëerd wordt.
  •  

     

  • Woensdagavond 3 april 18.30u: The Knit Doll, een prachtige, hartverwarmende Iraanse documentaire over een lichamelijk gehandicapte ambachtsvrouw.
  • Donderdagavond 4 april 18.30u: True Blue, over het maakproces van indigo in India.
  • Donderdagavond 4 april 21u: Mad about Hats, een kleurrijke film over de geschienis van de hoed, van de beverwedloop, via hoedenmakers overal ter wereld, tot en met de catwalk van nu.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.