Doe mee met de Ambacht in Beeld Filmcursussen

Voor wie graag zelf een korte documentaire wil leren maken, interesse heeft in ambachtelijk meesterschap én zijn/haar film op groot scherm in première wil zien gaan tijdens het Ambacht in Beeld Film Festival, is er de cursus Ambachtsfilm maken.

Leer een korte documentaire maken over ambachtelijk meesterschap

In de cursus gaan we aan de slag met cameratechnieken, interviewen, het observeren en filmen van een proces en het maken van een filmplan. Je maakt zelf de opnames in het atelier van de ambachtsman/-vrouw en monteert dit tot een korte film. Tijdens de vijf bijeenkomsten krijg je feedback en advies over de voortgang.

 

 

De cursus is ook heel geschikt om met een vriend/vriendin te doen en samen een film te maken. Jij bepaalt zelf over welk ambacht jouw film zal gaan, denk bijvoorbeeld aan glas-in-lood restauratie, ijzersmeden, glasblazen, pottenbakken, weven, of houtsnijden. De films gaan feestelijk in première tijdens het Ambacht in Beeld Film Festival in maart/april 2019 in LAB111 in Amsterdam-West.

Niveau

We bieden een cursus voor beginners op de dinsdagavond, en voor gevorderden op de woensdagavond. Beginners zijn mensen die geen tot weinig ervaring hebben met filmen en montage. Gevorderden zijn mensen die onze beginnerscursus al gevolgd hebben of die een av/media-opleiding volgen/afgerond hebben.

 

 

Praktische informatie

Data beginners: 8 januari, 15 januari, 29 januari, 12 februari, 26 februari
Data gevorderden: 9 januari, 16 januari, 30 januari, 13 februari, 27 februari
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: AmbachtsLab, De School, Dr. Jan van Breemenstraat 1a, Amsterdam
Kosten: € 175,- inclusief btw, koffie & thee

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.