Beleef maart in Barcelona

Nooit een saai moment. Nu de lente langzamerhand zijn intrede doet barst Barcelona van de leuke evenementen en festivals. In maart kun je onder andere met de kids het zoete feest van Sant Medir beleven, of lekker speciaal bieren drinken tijdens het Barcelona Beer Festival.

En voor de sportliefhebbers staat de Marathon van Barcelona steevast in de agenda genoteerd! Ontdek nu wat er te doen is in maart in Barcelona.

 

 

Met de lente in aantocht is de leukste bezigheid van de Barcelonezen deze dagen om ‘calçotades‘ in het weekend te organiseren, waarbij calçots (een soort zoete en zachte uien) genuttigd worden.

 

 

Dit is gelijk een hele mooie kans voor jou om de traditionele keuken van Catalonië te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Masia Can Sardá om van deze lekkernij te genieten!

Het weer

Qua weer is maart een rustige maand met zachte temperaturen die overdag zelfs de 16 graden kunnen bereiken. In de lente stijgt de kans op regen, maar daarentegen zijn de temperaturen een stuk aangenamer dan in de winter en je kunt volop genieten van de lentezon.

Evenementen in Barcelona in maart

Ben je benieuwd naar wat is er te doen is in Barcelona in maart, bekijk dan onderstaande evenementen die ik zorgvuldig voor je heb uitgekozen.

1 t/m 17 maart: Black Music Festival

Dit jaarlijkse evenement brengt het beste van de zwarte muziek samen, met talloze internationale artiesten die op verschillende locaties in Catalonië optreden. Wees voorbereid op jazz bands, concerten, musicals en hele leuke optredens. Voor meer informatie over dit festival klik hier.

10 maart: Marathon van Barcelona

Een van de meest populaire hardloopwedstrijden is de Marathon van Barcelona (42 km). De race start om 08:30 uur op Avinguda Reina Maria Cristina. Parallel aan de marathon en in datzelfde weekend, wordt in de stad de Expo Sports beurs gehouden, een van de belangrijkste beurzen op het gebied van het hardlopen in Europa. Meer informatie over de marathon vind je hier.

14 t/m 24 maart: Passeig de Gourmets

De Passeig de gracia wordt tien dagen lang het culinaire epicentrum van de stad met dit food festival waarbij je lekkere tapas uit verschillende restaurants kunt proeven. Meer informatie over de Passeig de Gourmets vind je hier.

15 t/m 17 maart: Barcelona Beer Festival

Het jaarlijkse evenement voor bierliefhebbers in Barcelona vindt dit jaar in maart plaats in La Farga de l’Hospitalet. Meer informatie over de Barcelona Beer Festival vind je hier.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.