Top 5 plekken met uitzicht over Barcelona

Wist je dat je op heel veel plekken een schitterend uitzicht hebt over Barcelona? Van bovenaf ziet de stad er spectaculair uit. Je ziet de wolkenkrabbers zoals hotel W en hotel Arts en het vierkante stratensysteem. Ook de glooiingen in de Catalaanse stad worden goed zichtbaar van bovenaf. Verkeersbureaus.info heeft voor jou de top 5 plekken geselecteerd. Lees verder en ontdek Barcelona vanaf deze bezienswaardigheden.
bunkers-carmel-barcelona

1. Park Güell

Park Güell is een onmisbare bezienswaardigheid in Barcelona. Het is een groot park en vanaf vele punten heb je een mooi uitzicht over de stad. Het park is ontworpen door de wereldberoemde Antoni Gaudí. Natuurlijk vind je ook hier de bekende mozaïekwerken. Wist je dat Gaudí zelf 20 jaar in een huis in het park gewoond heeft? Dit huis is nu het Gaudí Museum.

De hoofdingang van Park Güell

De hoofdingang van Park Güell


Het uitzicht vanaf Park Güell

Het uitzicht vanaf Park Güell

Betalen voor toegang tot Park Güell

Sinds 2013 moet er voor het monumentale gedeelte van het park betaald worden. Bij het monumentale gedeelte vind je de hoofdingang van het park, de hagedis, Sala Hipóstila en Plaça de la Naturalesa. De tickets voor het betaalde gedeelte kosten €7 per persoon als je online vooraf kaarten koopt. Een kaartje kost €8 bij de ingang van het park. Er mogen maar een bepaald aantal mensen tegelijk naar binnen, dus het is zeker aan te raden om van te voren je tickets te kopen en een tijd te reserveren.
park-guell-salamander

Vervoer naar Park Güell

Met de metrolijn L3 is het het makkelijkste om bij Park Güell te komen. Je moet dan uitstappen bij metrostation Lesseps. Vanaf hier is het ongeveer nog 15 tot 20 minuten naar boven lopen. De klim is hoog, maar gelukkig zijn er halverwege vele roltrappen.

 

 

Als je liever met de bus reist kun je het beste lijn 24 vanaf het centrum van Barcelona, Plaça Catalunya, pakken. De bus stopt aan de zijkant van Park Güell. Ook kun je bus 92 pakken die vertrekt vanaf de Sagrada Familia.

 

ZIE OOK: Bezoek de Palo Alto Market in Barcelona

 

2. Montjuïc

Montjuïc is de bekende heuvel van Barcelona, en je hoeft je hier niet te vervelen! De heuvel ligt tussen de haven van Barcelona en Plaça d’Espanya en ook vanaf hier heb je weer een erg mooi uitzicht over de stad. Verder vind je op de heuvel het park (Parque de Montjuïc), het kasteel (Castillo Montjuïc), het Olympisch Stadion, het nationale museum (Museu Nacional d’Art de Catalunya), de Botanische tuin, de Telecommunicatietoren van Montjuïc, en natuurlijk de Magische Fonteinen (Font Màgica). Leuk om ‘s avond op de trappen voor het museum met je geliefde te genieten van het uitzicht over Barcelona. Zet je camera op een statief, kies voor een lange sluitertijd en je schiet plaatjes die je nooit meer vergeet.

Het uitzicht vanaf het Nationaal Museum

Het uitzicht vanaf het Nationaal Museum


Museu Nacional d'Art de Catalunya

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Vervoer naar Montjuïc

Vanaf Plaça Catalunya kun je het beste met de metro L1 naar metrostation Espanya. Vanaf daar kun je bus 150 pakken die je naar het kasteel van Montjuïc brengt.

Vanaf de haven kun je er ook voor kiezen om met de kabelbaan, Teleférico del Puerto, te gaan. Ook dan heb je weer een spectaculair uitzicht. Een enkeltje met de Teleferic kost €11 en een retour €16,50.

 

 

3. Tibidabo

Op het hoogste punt van Barcelona vind je Tibidabo die je bijna vanaf elk punt in Barcelona kunt zien. Hier vind je de “Temple of the Sacred Heart of Jesus”, een katholieke kerk. Vanaf het plein voor de kerk heb je al een adembenemend uitzicht, maar je kunt ervoor kiezen om nog hoger te gaan. Via de hoofdingang van de kerk kun je naar de ingang lopen van de lift die je naar boven brengt. Je komt dan uit op een hoogte van bijna 539 meter. Vanaf daar kun je besluiten om naar het hoogste punt (565 meter) te gaan. Op alle plekken kun je genieten van een geweldig uitzicht over Barcelona. Een rit naar boven kost je €3 per persoon.
katholieke-kerk-tibidabo

Het uitzicht vanaf de katholieke kerk van Tibidabo

Het uitzicht vanaf de katholieke kerk van Tibidabo

Op de Collserola heuvels vind je niet alleen de katholieke kerk, maar ook het pretpark van Tibidabo. Vooral met kinderen is het erg leuk om dit pretpark te bezoeken. Je vind er een reuzenrad, lachspiegels en andere kermisattracties. Tickets voor het pretpark kosten €28,50 en €10,30 voor kinderen onder de 1,2 meter.

Het pretpark Tibidabo

Het pretpark Tibidabo

Vervoer naar Tibidabo

Er zijn vele manieren om naar Tibidabo te reizen, maar het makkelijkste is om de rechtstreekse bus T2A vanaf Plaça Catalunya gaan. Deze kun je vinden op de hoek van Plaça Catalunya met Rambla Catalunya, precies voor de Desigual winkel. Een enkele rit met de bus kost €2,95 per persoon. De bussen rijden dagelijks iedere 15 of 20 minuten als het pretpark is geopend.

4. Bunkers del Carmel

Op de berg Turó de la Rovira vind je de Bunkers del Carmel. In 1937 is hier een militair-kamp gebouwd om Barcelona te verdedigen tegen vliegtuigen die de stad bombardeerden tijdens de burgeroorlog. De populariteit van de Bunkers del Carmel is de afgelopen jaren enorm gestegen. Steeds meer mensen komen hier om van het mooie uitzicht te genieten, het is immers gratis!
uitzicht-bunkers-el-carmel-barcelona

Vervoer naar Bunkers del Carmel

Om bij de Bunkers del Carmel te komen kun je met de metrolijn L4 gaan en uitstappen bij Alfons X of Guinardó | Hospital de Sant Pau. Vanaf daar kun je dan naar boven lopen via de trappen en roltrappen. Ook kun je met de metro L5 uitstappen bij metrostation El Carmel en vanaf daar verder lopen.
Als je liever met de bus reist kun je vanaf Plaça Catalunya met bus 24 reizen en uitstappen bij bushalte Gran Vista – Doctor Bové.

5. Mirador de Colom of Mirador de Colón

Aan het einde van de Ramblas, vlakbij de oude haven van Barcelona, vind je Mirador de Colom. Dit monument van Columbus is bijna 60 meter hoog en vanaf boven kun je weer genieten van een geweldig uitzicht over de stad. Met de lift ga je naar een hoogte van ruim 51 meter en hier kun je vooral de Ramblas, de oude haven en de zee bewonderen. Tickets kosten online vooraf slechts €5,10 of €6 ter plekke.

Het uitzicht over de oude haven

Het uitzicht over de oude haven


Het uitzicht over de stad

Het uitzicht over de stad

Vervoer naar Mirador de Colom

Op slechts een paar minuten lopen vind je het metrostation Drassanes van de groene metrolijn L3. Dit is een van de makkelijkste manieren om Mirador de Colom te bereiken, maar je kunt natuurlijk ook besluiten om vanaf Plaça Catalunya de gezellige Ramblas helemaal af te lopen. Je komt van vanzelf bij het Columbus monument uit.

Ook stopt vlak voor de Mirador de Colom de bekende hop on hop off Bus Turistic Barcelona. Let op: alleen de rode route van de bus stopt hier!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *