Wandelen en fietsen met Griekenland tijdens de Fiets en Wandelbeurs 2019

Het Grieks Verkeersbureau nam dit jaar deel aan de Fiets- en Wandelbeurs 2019 van 1 tot en met 3 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Het grootste indoor-evenement van Europa voor fietsers en wandelaars.

Griekenland staat vooral bekend als schatkamer van de klassieke oudheid. En is dankzij haar talloze eilanden met de zonnige kusten, verborgen strandjes en een diepblauwe zee, het paradijs voor vele zonaanbidders. Maar Griekenland heeft meer te bieden dan verborgen stranden. Het is ook een prachtig land voor fietsers en wandelaars. In het voorjaar zijn de bergen en valleien groen en fris en bloeien de orchideeën zomaar in de wegberm van een stille landweg. En lopend over slingerende wandelroutes langs schilderachtige berghellingen sta je onverwacht oog in oog met indrukwekkende restanten van oude beschavingen die hun sporen hebben achtergelaten tot in onze moderne tijd.

 

 

Griekenland is een opkomend fiets- en wandelgebied. Het Grieks Verkeersbureau, diverse reisorganisaties en ervaren fietsers en wandelaars lieten op de Fiets- en Wandelbeurs de vele bijzondere plekjes zien waar de wandelaar en fietser zich in het oude Byzantijnse Rijk of in de voetsporen van Aristoteles kan wanen, omgeven door de prachtige Griekse natuur, oude kloosters, verscholen kerkjes en de fluisterende zee.

Drie streken stonden extra in de belangstelling dit jaar: Centraal Macedonia, West Macedonia en de eilanden Kythira en Antikythira.

West Macedonië

West Macedonia is vooral bekend door steden als Kastoria, Florina, Grevena met de mooie meren in de omgeving. Door de hoogte en de dichte bossen is het ‘s zomers een heerlijk koele, aangename vakantiebestemming met gastvrije, sfeervolle, kleine hotelletjes en pensions, en fraaie wandelroutes. Ook zijn hier mooie fietsroutes met soms stevig klimwerk. Door de aanleg van de Egnatia-snelweg zijn hier de auto’s en het drukke vrachtverkeer verdwenen, waardoor men er fantastisch rustig kan fietsen.

 

 

Centraal Macedonia ligt naast de tweede stad van Griekenland: Thessaloniki. Het is een ongerept wandel- en fietsgebied met beschermde nationale parken als die van Olympus.Er is ook een goede combinatie met strand en zee mogelijk door de kust bij de Olympus-Riviera en het prachtige schiereiland Chalkidiki en het berggebied Paikos. Paikos is een rustig, vriendelijk en charmant berggebied, ideaal voor adembenemende bergwandelingen in de natuur. Het ligt in het noordwestelijke deel van de prefectuur Kilkis, langs de grens met de prefectuur Pella.

Paikos

De geografische ligging van Paikos, gecombineerd met de hoogte, de morfologie van het berggebied en de samenstelling van de bodem, zorgt voor een aantal vrij zeldzame kenmerken in dit gebied. Via prachtige paden over groene hellingen, kan men de pittoreske dorpjes van Paikos ontdekken (zoals Griva en Kastaneri) met hun kleine paden, centrale pleinen en scholen die op een ouder tijdperk lijken.

De eilanden ontbraken ook niet ontbreken dit jaar. De eilanden Kythira en Antikythira liggen in het zuiden van Griekenland tussen de Peloponnesos en Kreta. Het zijn idyllische rustige eilanden. Perfect voor diegene die op zoek zijn naar rust en schoonheid.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.