Fietsen in Griekenland

Behalve een zon & zee vakantiebestemming is Griekenland ook een new bestemming voor diegene die graag willen fietsen. Het klimaat in Griekenland wordt gekenmerkt als ideaal om te fietsen en elke bezoeker kan aangenaam fietsen het hele jaar door.

In detail bestaat het klimaat uit relatief milde winters, warme en droge zomers en over het algemeen een lange periode van zonneschijn gedurende het grootste deel van het jaar. Ideale regio’s voor fietsen in Griekenland zoals Peloponnese, Athene, Thessaloniki, Chalkidiki, Kos, Lesbos kunnen bezocht worden zowel in april of mei, als ook in januari of februari.

Fietsen in Meteora, een spannende activiteit ontmoet een fascinerende bestemming

Meteora, het welbekende herkenningspunt met de kloosters op de top van de rotsen is een van de meest unieke bestemmingen van Griekenland met de beroemde rotsformaties die dateren van 60 miljoen jaar geleden. De krachten van het water en de wind gaven de rotsen hun huidige vorm en maakten het een uniek schouwspel.

 

Lees ook dit artikel: Top 5 Noord Griekenland

 

Het is gegarandeerd een feit dat fietsen de beste manier is voor alle bezoekers om de verborgen culturele elementen te ontrafelen en de authentieke kant van het gebied rond Meteora te ontdekken. Naast het bezoeken van de kloosters, gebouwd bovenop die bijzondere rotsformaties, kunnen alle fietsbezoekers genieten van het rijden op een aantal prachtige en werkelijk schilderachtige routes, weg van het verkeer en de massale toeristische drukte.

 

 

Een prachtig uitzicht en traditionele dorpjes waar fietsers worden verwelkomd, zijn een paar van de hoogtepunten. Iedereen kan genieten van de lokale delicatessen en recepten, vol van smaken en gemaakt met de beste ingrediënten uit de nabijgelegen velden.

Vlakbik de omgeving van het meer Plastira

Het meer van Plastira, gelegen op de regio van Thessalië, is een prachtig weliswaar kunstmatig stuwmeer, maar in een schitterende omgeving met schaduwrijke dorpjes. Het meer kent een grote biodiversiteit, wetlands en is de absolute beloning voor alle fietsers die hebben gekozen om het gebied te bezoeken. De kalme wateren, de vredige geluiden en de afwezigheid van een korte toeristische razernij, vult de renners met een gevoel van opwinding en verandert elke dag in een herinnering aan het leven.

Fietsen rond Loutraki

De bekende belgische ex-wielrennen Johan Vansummerem, stelt een aantal ritten voor met als basis de badplaats Loutraki. Op slechts een uur rijden vanuit Athene, biedt de badplaats Loutraki de basis voor een aantal ritten op de fiets, waar cultuur en natuur aan elkaar worden gekoppeld. Op Loutraki kunt u ook doelgericht genieten tijden een rustdag.

  • Heraion Tempel aan het Heraion lagune (17 km van Loutraki)*
  • De Apollo-tempel van Oud Korinthe (20 km)*
  • De Leeuwenpoort van het ooit zo machtige Mycene (52 km)*
  • Epidaurus amfitheater (69 km)*, met 14.000 zitplaatsen het best bewaarde theater uit de Griekse Oudheid

Voor meer informatie over fietsen kijk naar:
www.grcycling.com/stories/cycling-meteora-route-options/
http://jvs-cyclingholidays.com/
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar visitgreece@visitgreecebenelux.nl of bellen aan, 020 6248786.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.