Wellness en gastronomie in het winterse Trentino

In het winterse Trentino kunnen wintersporters hun vermoeide lijf verwennen in één van de vele ontspannings- en welnesscentra die het gebied rijk is. Wat te denken van een spa op de piste of wijn gecombineerd met wellness? Na helemaal tot rust te zijn gekomen, zijn de smaakpapillen aan de beurt. Die worden verwend met een traditionele maaltijd op grote hoogte.

Wellness op grote hoogte

In het grootste skigebied van Trentino, het Campiglio Dolomiti di Brenta, kunnen wintersporters in een gloednieuw wellness centrum op 2.500 meter hoogte compleet tot rust komen. Het Chalet Fiat-Spinale is klein maar fijn en heeft veel aandacht voor duurzaamheid en het milieu. Liever iets meer keuze? Aqualn in Andalo is een groot wellness centrum met een ruim aanbod aan zwembaden, kruidenbaden en verschillende wellness behandelingen. Met de imposante Dolomieten als decor beschikt dit grote centrum over drie droge sauna’s, een infraroodcabine, een Turks bad, een koud waterbron, een Kneipp-pad, een buiten-bubbelbad, drie ontspanningsruimtes en een bar.

 

 

Wijn en wellness

In de nieuwe sauna belevenis “Sauna Perlage” worden wijn en wellness op unieke wijze gecombineerd. De sauna is een samenwerking tussen QC Terme Dolomiti en Cantine Ferrari, bekend van de smaakvolle mousserende wijnen. Na een vermoeiende dag op de piste genieten gasten van bubbels, zowel uit het bronwater als die van de sprankelende wijn.

 

 

Traditionele maaltijden in bijzondere berghutten

Voor een simpele, en zeer smakelijke maaltijd is men in een van de vele berghutten in Trentino aan het juiste adres. In de vallei Val di Fassa kan men uitstekend terecht voor een heerlijke lunch, maar het meest bijzondere is toch wel een diner in een berghut. In het recent geopende Busabella krijgen wintersporters heerlijke traditionele gerechten voorgeschoteld. Rifugio Fuciade, Capanna Cervino en de Malga Millegrobbe zijn enkele andere voorbeelden waar gasten kunnen genieten van een heerlijk avondmaal boven de wolken.

Eten met uitzicht in “Chalet 44 Dolomites Lounge”

In het skiseizoen van 2018/2019 wordt een nieuw panoramisch restaurant geopend. Het “Chalet 44 Dolomites Lounge” ligt op 1.967 meter hoogte, vlakbij het station van de Bellamonte 3.0 gondellift in het Val di Fiemme gebied. Het enorme terras van wel 600 m2 biedt een spectaculair uitzicht over de Pale di San Martino Dolomites en het Lagorai gebergte.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.