Bezoek deze Zwitserse outdoor-experts op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht

Zwitserse experts verklappen met plezier hun zomerse outdoortips tijdens de Fiets en Wandelbeurs van 1 tot en met 3 maart 2019 in de Jaarbeurs te Utrecht.

In de nieuwe stand van Zwitserland Toerisme (hal 3, nummer 3.C.70) vertellen specialisten uit de regio’s Arosa Lenzerheide, Davos Klosters, Adelboden-Lenk-Kandersteg, Nendaz en Ascona Locarno de bezoekers graag over het uitgebreide aanbod.

 

 

Voor wie zin heeft in een smakelijk tussendoortje, staat er een typisch risotto-hapje uit Ticino op het menu. Dat zorgt vast voor extra inspiratie!

De app van SwitzerlandMobility

De app van SwitzerlandMobility is de gids voor iedereen die in Zwitserland op pad is. Extra waardevol: gps-tracking en topografische kaarten met het netwerk van wandelroutes inclusief beschrijving, foto’s en hoogteprofielen. De haltes van het openbaar vervoer worden ook vermeld en zijn verbonden met de dienstregeling van SBB, het Zwitsers openbaar vervoersnetwerk.

Nieuw in het Obergoms: Tour Blinnenhorn

De nieuwe Tour Blinnenhorn is een 7-daagse wandelroute rond de 3374 m hoge Blinnenhorn, inclusief beklimming van de top. De tocht leidt van het Walliser Obergoms door het Landschapspark Binntal, over de Albrunpass naar het Italiaanse Pomatt (Val Formazza) en terug naar het Obergoms. De tocht kent verschillende etappevarianten. Wie minder lang wil wandelen, kan bepaalde stukken met het openbaar vervoer afleggen.

Nieuwe wandelroute: Liechtenstein-Weg

Naar aanleiding van het 300-jarig bestaan van het Vorstendom Liechtenstein wordt op 26 mei 2019 de 75 kilometer lange Liechtenstein-Weg ingehuldigd. In een paar dagen trekken wandelaars van zuid naar noord door het hele land en komen ze alles te weten over de geschiedenis van het vorstendom. Aanvullend is de gratis app ‘LIstory’ die vanaf 25 mei 2019 gratis gedownload kan worden in de App Store of de Google Play Store.

Tip: wandel- en treinreis Via Albula Bernina

Het langeafstandswandelpad Via Albula Bernina loopt langs de Unesco-werelderfgoedspoorlijn van de Rhätische Bahn en biedt geregeld een fascinerend uitzicht op het 100 jaar oude kunstwerk in het Bündner berglandschap.

 

 

Het 8-daagse arrangement van Eurotrek brengt wandelaars van Thusis via de Albulapas en de Berninapas, deels per trein, naar het Italiaanse Tirano. Hotelovernachtingen, bagagetransport en een treinpas voor het gehele traject zijn bij het arrangement inbegrepen.

10 nieuwe trailrunroutes in het Val d’Hérens

Vanaf deze zomer liggen in het Val d’Hérens 10 nieuwe routes voor trailrunners klaar. Twee daarvan lopen door alle dorpen van het Val d’Hérens; het duurt meerdere dagen om deze te voltooien. De acht andere kunnen elk op een dag worden afgelegd. Het totale routenetwerk in het Walliser dal bestaat nu uit 490 km aan bewegwijzerde paden, geschikt voor zowel wandelaars als trailrunners.

 

Win een reis naar Hessen, land van Belevenissen

Fietsrondje.nl verloot in samenwerking met Hessen Tourismus, een schitterende reis naar Hessen, land van belevenissen. Fiets zelf het fietsrondje van de maand maart Fietsen in natuurpark Hoher Vogelsberg. Geniet van romantische rivierlandschappen en het bos in Vogelsberg. Je slaapt 4 nachten in prachtige lokale hotels, met ontbijt, middenin prachtig Hessen. Je bezoekt het Vulkaneum en zult ontspannen in de VulkanTherme. Doe nu alvast mee door een paar vragen te beantwoorden of kom langs op de Fietsrondje.nl stand 3.D64 op de Fiets & Wandelbeurs.

Tijdens de beurs maak je op de Fietsrondje.nl stand elke dag kans om 4 x kans op 2 toegangskaarten voor het Drents Museum te winnen. Kom om 13:00 of 16:30 naar de stand om te horen of je gewonnen hebt en je krijgt de gewonnen kaarten direct mee.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 1, 2 en 3 maart 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook de hele vrijdag fietsplezier beleven op de beurs. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. De leukste beurs voor je actieve vakantie. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met 4,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Klik voor kaartjes met korting

Comments are closed.