Bomvol Bauhaus programma bij Boijmans in de voorjaarsvakantie

Met dagelijks gratis familierondleidingen tijdens Museumnacht010 op zaterdag 2 maart en kinderworkshops op 3 maart staat Museum Boijmans Van Beuningen bol van de activiteiten in de voorjaarsvakantie

Programma

– Dagelijks een Bauhaus-familierondleiding, 13:00 – 14:00 uur: voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar.
Reserveren via onze website.

– Zaterdag 2 maart, Museumnacht010, 20.00-01.00 uur: een waar ‘Bauhausfest’ met muziek en tal van performances. Ticketverkoop verloopt via Museumnacht010.

– Zondag 3 maart, kinderworkshops, 13:00-14:30 uur: voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deelnemers onderzoeken kleur en vorm door middel van de Bauhaus-principes.Reserveren via onze website.

 

 

Daarnaast kunnen gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar een rondleiding reserveren met één van de twee robothondjes Kate en Buddy, die leuke weetjes vertellen over kunstwerken in de tentoonstelling ‘Als de luiken sluiten: Hoogtepunten uit de collectie’.

 

 

RTTRDM-sculpturen

Rotterdam is bij uitstek de stad om 100 jaar Bauhaus te vieren. Het Bauhaus is de revolutionaire ontwerpschool uit Duitsland die tal van kunstenaars, architecten en vormgevers heeft gevormd en beïnvloed. In Rotterdam zijn in het stadsbeeld verschillende voorbeelden van het Bauhaus te vinden, zoals de Van Nellefabriek of De Kiefhoek in Feyenoord. Boijmans reist tijdens de Bauhaus-tentoonstelling door de stad met een fotogenieke RTTRDM-sculptuur. Momenteel staat deze metershoge windvaan in Bauhaus-kleuren voor het Centraal Station. Gedurende de tentoonstelling reist het door naar het plein voor de Markthal en het Schouwburgplein.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.