Dit is de naam geworden van het alpaca veulen in Plaswijckpark

Op 18 januari 2019 verwelkomde Plaswijckpark een wit alpacaveulen in hun kudde. Haar naam – Guapa, wat in het Spaans mooi meisje betekent – werd gekozen via een namenwedstrijd. Er waren meer dan 700 inzendingen en de uiteindelijke winnaars werd op zaterdag 9 februari 2019 in het zonnetje gezet.

De winnaars werden uitgenodigd tijdens een heuse meet & greet om kennis te komen maken met de kleine Guapa. De winnaars en hun introducees werden door de dierenverzorging en twee alpacamannetjes opgehaald bij de entree van Plaswijckpark.

 

 

Na een lekkere wandeling met deze dieren werden zij begleidt naar de stal waar Guapa, haar moeder, de andere vrouwelijke alpaca’s en een tweede veulen staan.

 

 

Daar aangekomen kregen de winnaars extra informatie over de alpaca’s en was er de mogelijkheid om hen van dichtbij te bekijken. Dat gebeurde vanaf het looppad rondom de weide. De moeder van Guapa is erg beschermend tegenover haar kleintje en heeft de neiging om te spugen als “vreemden” te dichtbij komen.
Na ongeveer 30 minuten werd de meet & greet afgerond. De winnaars kregen een leuke goodiebag mee als aandenken en konden de rest van de dag in het park verblijven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.