Koningin Maxima zet graffiti tag voor Basquiat

De tentoonstelling Basquiat – The artist and his New York scene toont het werk en leven van de jonge kunstenaar Basquiat in zijn ontwikkeling van graffitischrijver tot wereldster. De inzet van Hare Majesteit wat betreft ontwikkeling van jongerencultuur en het bieden van kansen aan jongeren, sluit aan bij Basquiat en zijn New Yorkse scene die internationaal nog steeds velen inspireert.

Foto Harry Heuts

De grote Basquiat expositie Heerlen wordt geopend door Maxima
Koningin Maxima in Schunck, tijdens de openingshandeling met een graffiti tag zetten terwijl ze de Basquiat expositie bekijkt en uiteraard ook beelden van de kunstwerken van Basquiat zelf.

Koningin Máxima werd begeleid door Kor Bonnema (directeur-bestuurder van SCHUNCK), Burgemeester Emile Roemer en Gouverneur Theo Bovens. Curatoren Cynthia Jordens en Fabian de Kloe leidden de Koningin vervolgens rond door de tentoonstelling samen met drie jongerenambassadeurs van de SCHUNCK Drivers Seat groep. Ook werd zij getrakteerd op presentaties van verschillende educatieve projecten die rondom de tentoonstelling door SCHUNCK zijn opgezet.

“We zijn zeer vereerd dat het Koningshuis onze expositie bezoekt. Wij ervaren dit als een grote erkenning van ons werk en als een erkenning van het niveau van deze tentoonstelling”

Zo kreeg de Koningin een voorproefje aangeboden op de breakdance Buurtbattle, een modeshow van de 100% Basquiat-kostuums en luisterde ze naar poëzie van leerlingen van de Vrijeschool Parkstad. Theo Bovens, gouverneur provincie Limburg: ‘Hare Majesteit Koningin Máxima toonde zich tijdens haar bezoek zeer geïnteresseerd in het werk van Basquiat. Ook spraken de omlijstende educatieve projecten haar bijzonder aan.’.

 

De opening door Koningin Máxima vond in besloten kring plaats. Op 2 en 3 februari wordt de tentoonstelling opengesteld voor publiek tijdens een feestelijk openingsweekeind met uitgebreid publieksprogramma.

 

 

Openingstijden Basquiat – The artist and his New York scene

Locatie: SCHUNCK Glaspaleis. Van 2 februari t/m 2 juni 2019. De tentoonstelling is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Maandag gesloten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.