Dit is het oudste hotel op Curaçao

Het oudste operationele hotel van het eiland, het elegante Avila Beach Hotel, vierde afgelopen weekend haar zeventigste verjaardag. Dit werd overdag gedaan voor hotelgasten en medewerkers. ’s Avonds was er een speciale viering voor genodigden. Die viering bestond uit kunst, cultuur en had uiteraard ook culinaire facetten, wat allen uitstekend past bij het karakter van het Avila Beach Hotel.

Zo’n 250 genodigden werden getrakteerd op muzikale optredens van de Blues ‘huisband’ van Hershel Rosario & Friends met Tamara Nivillac. Iljah Huang gaf het geheel een klassiek tintje en Trio Ekis maakte het Curaçaose feestje compleet. Tevens was er een speciale expositie van Avila toen & nu en vuurwerk. Uiteraard bleef het culinaire aspect niet uit met hapjes volgens het nieuwe ‘From Farm to Fork’ restaurantconcept van The Pen.

 

 

Hotel Avila‘, vernoemd naar het Middeleeuwse stadje in Spanje waar Dokter Pieter Hendrik “Gungu” Maal zijn vakanties als kind doorbracht en fijne herinneringen aan over hield, opende haar deuren op 1 februari 1949 en telde slechts 18 bedden. Nu, zeventig jaar later, telt het Avila Beach Hotel 150 hotelkamers, 11 appartementen en 5 restaurants & bars. Het oorspronkelijke gebouw, de Belle Alliance (waar nu de hoofdingang, lobby en spa gelegen is), werd door Engelse Gouverneurs “The Pen” genoemd en is in omstreeks 1780 gebouwd. Onlangs werd dit gedeelte geheel opgeknapt, speciaal voor Avila’s zeventigste jubileum.

 

 

Evenementen

Tevens zijn er speciale collectors items ontwikkeld. Zo is er een speciaal Avila kalender, geschiedenisboek, Avila 70 magazine en vogelhotel welke allen te verkrijgen zijn in de Avila Shop. Het gehele jaar zullen er speciale evenementen plaatsvinden om dit speciale jubileum te vieren.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.