10 redenen waarom 2019 het jaar is om naar Valencia te gaan

De verrassende hotspots, nieuwe hotels en sterrenrestaurants zijn al redenen genoeg om de stad te bezoeken. Tel daar een eigen Central Park bij op en je weet zeker Valencia de volgende Spaanse citytripbestemming is om in 2019 te ontdekken.

1. Restaurant Llisa Negra van chef-kok Quique Dacosta

Chef-kok Quique Dacosta (drie Michelinsterren), opende eind december 2018 een vierde restaurant: Llisa Negra. De gerechten zijn eenvoudig en direct, gebaseerd op het concept van de pure productkeuken. Grills, roosters en vuur spelen een hoofdrol bij de bereiding. Schuif aan tafel en zie wat er zich in de keuken afspeelt, Llisa Negra heeft een open kitchen.

 

 

2. Valencia’s eigen Central Park

Met het nieuwe Parque Central krijgt Valencia er in 2019 230.000 m2 aan groene zones bij. Een sprankelende, groene long voor de stad met tienduizenden struiken en bomen, losloopzones voor honden, speelruimtes voor kinderen en een spectaculaire fontein met een grote watervlakte en klimmuren.

3. De keuken van chef-kok Ricard Camarena

Ricard Camarena kreeg recent een tweede Michelinster voor zijn restaurant in het kunstcentrum Bombas Gens. Het eerste en enige etablissement in de stad en de provincie dat twee sterren heeft. De signatuur van Camarena ontdek je ook in restaurant Canalla Bistro, zijn meest eclectische en culinaire waagstuk in de wijk Ruzafa, in Central Bar, een bar in de Mercado Central en bij Habitual, waarmee hij zijn mediterrane visie naar de markt Mercado de Colón brengt. Valencia telt nu vijf Michelinsterren-restaurants, de restaurants van Ricard Camarena, Riff, Sucede en El Poblet meegerekend.

 

 

4. 30 jaar IVAM, museum voor moderne kunst

Het IVAM (Instituto Valenciano de Arte Moderno) viert op 18 februari 2019 haar 30ste verjaardag. De collectie moderne- en hedendaagse kunst is internationaal vermaard. Voor dit speciale jaar staan tentoonstellingen van Léger, Dubuffet, Zineb Sedira, Susana Solano en Paco Roca geprogrammeerd plus een expositie in de IVAM-vestiging in Alcoy, Alicante. Hoogtepunt is de opening van Pati Obert, een 2000 vierkante meter grote beeldentuin in dezelfde wijk barrio del Carmen.

5. Hotspots: Palau Alameda, Convent Carmen en Mercado San Valero

Palau Alameda, met zicht op de Jardín del Turia, is de nieuwste hotspot van Valencia. Met een Àtic, een panoramisch restaurant en bar; La Sala, een grote evenementenruimte; en Azza, een discotheek met een New Yorkse sfeer uit de jaren ‘50 voor muziek, cocktails, diner en dans.

Convent Carmen is gehuisvest in een fraai klooster uit 1609. De locatie voor concerten, conferenties, tentoonstellingen, debatten en activiteiten. De grote binnentuin heeft eetkraampjes, een podium voor optredens en een groene plaats om te relaxen.

Mercado de San Valero is de eerste street food market van Valencia, aan de rand van de trendy wijk Ruzafa. Met food stalls, een bar en wijnhandel; de plek om samen met vrienden te proeven van allerhande gerechten die je deelt. Er zijn ook evenementen met livemuziek en kinderactiviteiten.

6. Eerste heilige graal-museum ter wereld

De heilige graal in de Kathedraal van Valencia, heeft nu een eigen museum waar je zijn verhaal leert kennen: de Aula Grial. Een reis door de tijd gericht op de vijf zintuigen. Met wierook, de geur van kruiden van toen en habijten om te passen. Om de geschiedenis te ontdekken van de kelk die bij het Laatste Avondmaal werd gebruikt.

7. Bijzondere gebouwen zien tijdens Open House Valencia

Van 3 tot 5 mei 2019 opent Valencia de deuren van 48 emblematische gebouwen van de stad. Een unieke kans om plekken en architectonische bouwwerken te ontdekken die normaal gesloten blijven. Extra leuk: ontwerpers en restaurateurs van de gebouwen vertellen verhalen tijdens gratis rondleidingen. Open House València wordt aangevuld met tentoonstellingen, muziek, een filmreeks, culinaire ervaringen en fietsroutes.

8. Nieuwe wind door de haven van Valencia

Het kustgebied en de haven van Valencia krijgt een make-over. Onlangs werd een nieuwe publieke ruimte in de haven Marina de València ingehuldigd, na een renovatie van het modernistische gebouw uit 1917, bekend als Tinglado n° 2. In de zomer van 2019 verrijst er een fonkelnieuw skatepark bij de Marina.

Tot slot is La Base, voormalige uitvalsbasis van de America Cup 2007, nu een nieuwe plek voor cultuur, creativiteit en innovatie. Op de gevel prijkt een muurschildering van de straatkunstenares Hyuro. De gevel is een soort groot canvasdoek waarop internationale kunstenaars verhalen met maatschappelijke inhoud vertellen die stof tot nadenken geven.

9. Straatkunst verovert Las Fallas festival in 2019

Kunsttraditie, rituelen en de puurste vorm van transgressie komen samen in het Las Fallas festival in 2019, van 15 t/m 19 maart. Het Valenciaanse artiestenduo Pichiavo, bekend om de mix van deconstructieve klassieke kunst en hedendaagse straatkunst, ontwerpt samen met Fallas-artiesten Latorre en Sanz de grote Falla-pop op het stadhuisplein. Op de laatste dag worden de gigantische poppen verbrand. Tip! In de wijk Ciutat Fallera bewonder je een grote muurschildering waar de kunstwerken voor de Fallas tot leven komen.

10. Nieuwe, unieke slaapadressen

Het nieuwe hotel Marques House heeft 32 elegante suites en is de nieuwe basis van het historische en iconische Café Madrid. Een begrip in Valencia waar de befaamde cocktail Agua de Valencia – een combinatie van cava, sinaasappelsap, wodka en gin – in 1959 met succes werd samengesteld. In het restaurant van het hotel zwaait chef-kok Nacho Romero de scepter. Hij kookte al twee Repsol-zonnen (Spaanse equivalent van de Michelinster) bij elkaar voor zijn restaurant Kaymus.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.